Gość Maras Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Zauważyłem że przytarły mi się przednie hamulce, bo nie dość że samochód na małych pochyłościach nie toczy się, to jeszcze słychać z okolic koła jak coś obciera. Pytanie: czy ktoś z Was sie co to potencjalnie może być i jak się do tego zabrać? Chodzi mi o to, czy zahaczyć o mechanika czy samemu można próbować? (chociaż przy obecnej pogodzie nie brzmi to optymistycznie ) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 poczyść zaciski no i śruby do ich mocowania to na nich slizga się zacisk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość piomal Opublikowano 20 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2005 Może się zrobił wystający rant na tarczy; można przeszlifować (przetoczyć tarcze - raczej nie samemu :wink: ). Jeśli nie, to może tłoczki się zapiekły i nie odpuszczają do końca (chociaż to chyba rzadka przypadłość w naszych autach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maras Opublikowano 22 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2005 Hmm faktycznie to może być rant. Tarcze już się trochę zjechały i na zewnętrznej obówdce (tam gdzie klocek już nie przyciska) jest taka wystająca krawędź. I całkiem prawdopodobne że to trze. Spróbuję przeszlifować to w weekend u kumpla, może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.