krzysztof_g Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 Witam , czy do wymiany żarówki świateł postojowych w Qashqai-u potrzebne są jakieś specjalne narzędzia. Dostęp jest, delikatnie mówiąc, dość utrudniony. Nie bardzo wiem jak sie do tego zabrać. Z góry dziękuję za odpowiedź. Krzysztof_G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 szczypce dlugie, plaskie i dasz rade zlapac i przekrecic plastikowa oprawe. najlepiej chyba wlozyc od razu LEDy - teoretycznie mniej awaryjne. U mnie przepalaja sie zwykle zarowki raz w roku akurat jak przychodzi pora na przeglad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 9 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2019 a czytałeś to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jeśli to lewa postojowa trzeba wypiąć dolot powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 Ja chciałem wymienić żarówki na ledy w postojowych i jak zobaczyłem, jaki tam jest dostęp, to sobie odpuściłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 (edytowane) W jaki sposób wymienić żarówkę w światłach przeciwmgłowych ? Nissan Qashqai J10 2013 rok Edytowane 29 Stycznia 2020 przez xyz77 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2020 11 godzin temu, xyz77 napisał: W jaki sposób wymienić żarówkę w światłach przeciwmgłowych ? Najprościej bez nadmiernych kombinacji demontując nadkole. Szczegółowy opis zamieścił kol. Nes Zerknij też na przepis zamieszczony przez kol. tomkek1912 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 @Andrzej G Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exciter Opublikowano 30 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2020 W dniu 23.01.2019 o 10:18, cezzar1 napisał: Ja chciałem wymienić żarówki na ledy w postojowych i jak zobaczyłem, jaki tam jest dostęp, to sobie odpuściłem. I bardzo dobrze, bo na LEDy nie ma homologacji. Polecam Osram W5W Cool Blue Intense. Świecą prawie na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnysa Opublikowano 4 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) W dniu 23.01.2019 o 10:18, cezzar1 napisał: Ja chciałem wymienić żarówki na ledy w postojowych i jak zobaczyłem, jaki tam jest dostęp, to sobie odpuściłem. Ja właśnie jestem po wymianie postojówek, niestety byłem zmuszony bo jedna się przepaliła - dostęp faktycznie bardzo kiepski, ale za drugim podejściem użyłem zakrzywione szczypce i cała operacja trwała max 15 min. przy żarówce od strony kierowcy faktycznie musiałem odpiąć dolot ale jest on na dwóch spinkach i całość obraca się do góry bez ściągania rur. oprawkę żarówki przekręcamy szczypcami w prawo i wychodzi nam bezproblemowo założyłem philips X-treme 6000k led i efekt jest bardzo fajny szczególnie dobrze komponują się z xenonami Edytowane 4 Lutego 2020 przez pnysa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xyz77 Opublikowano 16 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2020 W dniu 29.01.2020 o 14:58, xyz77 napisał: W jaki sposób wymienić żarówkę w światłach przeciwmgłowych ? Nissan Qashqai J10 2013 rok Sory ,że cytuję siebie Żarówka została wymieniona w bardzie prosty sposób - nie trzeba odkręcać nadkola itp. wjechałem na kanał i od spodu wykręciłem i założyłem nową żarówkę:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
texel Opublikowano 25 Czerwca Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca Jestem świeżo po wymianach pozycyjnych i lewego halogena. Prawe pozycyjne wychodzi bez użycia narzędzi kręcąc oprawką w stronę pasażera - czas 1 minuta. Lewe pozycyjne wychodzi bez użycia narzędzi kręcąc oprawką w stronę pasażera po odpięciu i obróceniu rury, która przy nim przechodzi - czas 2 minuty. Lewy halogen jest dostępny po odkręceniu dwóch wkrętów trzymających osłonę od dołu, nie trzeba ponosić samochodu. Wkładamy dłoń od dołu do środka, ściągamy w dół wtyczkę, obracamy żarówkę w stronę przeciwną do wskazówek zegara, wyciągamy starą, wkładamy nową i składamy wszystkim w odwrotnej kolejnosci - czas 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 26 Lipca Udostępnij Opublikowano 26 Lipca W dniu 25.06.2024 o 16:11, texel napisał: Lewe pozycyjne wychodzi bez użycia narzędzi kręcąc oprawką w stronę pasażera po odpięciu i obróceniu rury, która przy nim przechodzi Potwierdzam, też mi się udało to wymienić w kilka minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi