4quest Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Witam, Zapaliła się kontrolka DPF, a samochód stracił moc. Próbowałem przegonić je przez kilkanaście km z stała prędkością przy obrotach 3000, też nic nie dało. Komputer pokazał 4 błędy, po wykasowaniu pozostaje tylko jeden P2002. Co robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 DPF do czyszczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4quest Opublikowano 10 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Czy jest opcja samemu go wyczyścić przy użyciu cleanera po podaniu przez otwór od czujnika? Myślę też że po zdjęciu koła i nadkola powinien być dobry dostęp żeby wykręcić cała puche tylko czy jest sens Jak wygląda sprawa usunięcia DPF ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 10 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2019 Trzeb go wyciągnąć i wtedy się zobaczy. Jak zapaliła się lampka to oznacza że jest różnica w ciśnieniu przed i za filtrem. Trzeba zobaczyć jak wygląda. Sprawa filtrów DPF to już nie taki problem jak kiedyś. Czyszczą regenerują odpowiednie firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4quest Opublikowano 18 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2019 Ten DPF zapchał się przy turbinie czy pod kabina samochodu? Dołączamy dwa zdjęcia podgladowe, i proszę o informację co jest co 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4quest Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Czy może ktoś mi podesłać numer OEM lub zdjęcie czujnika odpowiadającego za kod błędu P0428? Druga sprawa czy po mimo że kontrolka Check się nie pali to samochód będzie w trybie awaryjnym ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.