NissanFun Opublikowano 13 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2019 Panowie ciągle problemy z przełączaniem trybów 4x4. Kilka dni przelacza jak złoto, a kolejnego przy próbie przełączenia w 4h wchodzi w tryb awaryjny. Kilka prób wyłączenia zapłonu i znowu działa, kolejny raz przy próbie przełaczenia z 4h w 2wd znowu wyskakuje błąd. Gdzie szukać? Diagnostyka napedow wywala tylko błąd nr 13, bez względu czy działa czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq9mcs Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Elektryka skrzyni rozdzielczej zawodzi. Pewnie złącza po drodze. Sprawdź złącze za prawym przednim nadkolem przy ramie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 14 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Czyli tam jest ta sławetna skrzynka elektryczną która dostaje wodę i płata figle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisT Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 TAK, a jak się otworzy to okazuje sie iż wizualnie styki są czyste..... ot taki chochlik nissanowski.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astol Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Witam. Masz może inny numer tego błędu? Możesz jeszcze zamienić przekaźniki o nazwie transfer shift relay low i high. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Niestety tylko taki z diagnostyki mi wychodzi, wg internetów nosi nazwę ENGINE SPEED SIGNAL (FROM ECM). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astol Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Mam dostęp do procedur serwisowych nissana,właśnie je przeglądam. Błąd 13 z napędów dotyczy niesprawności przekaźnik ów od załączenia napędów,chyba że serwis się myli. Mam dostęp do procedur serwisowych nissana,właśnie je przeglądam. Błąd 13 z napędów dotyczy niesprawności przekaźnik ów od załączenia napędów,chyba że serwis się myli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Dla D40/R51 przed liftem? Wg. serwisówki trzynaście mignięć to właśnie Engine speed signal. Pod tym linkiem jednak też jest mowa o przekaźnikach/bezpiecznikach. https://www.justanswer.co.uk/nissan/83kno-problem-4wd-light-07-d40.html A masz procedury serwisowe? Na co zwrócić uwagę co sprawdzić wg Twojego info? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astol Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Tak przed liftem. 7 to engine speed signal. Sprawdź przekaźniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Jasne sprawdzę, ja mam wersję USA z automatem i ciekawe czy tutaj nie ma różnicy w kodach błędów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
astol Opublikowano 19 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 Ja też mam automat. Jutro wyciągnę przekaźnik od napędów i zobaczę jaki błąd będzie walić. Który rok masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 19 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2019 2005, dzięki. Ja zaraz idę powalczyć. Dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NissanFun Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 (edytowane) Więc tak, gniazda przekaznikow wyczyszczone, przekazniki sprawdzone zarówno wykonawcze(czarne) jak i mocy(niebieskie) i niestety problem nie ustąpił. Jeśli mogę mieć tylko prośbę to poproszę o sprawdzenie napięcia na stykach 1 i 2 w czarnym przekaznikach w pozycji stacyjki ACC (bez rozruchu) u mnie na obu jest 0,25V. Edytowane 20 Stycznia 2019 przez NissanFun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi