Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

montaz belek na relingach zintegrowanych

ACMc260278

Rekomendowane odpowiedzi

Witam w jakiej odleglosci na relingach macie zamontowane belki pod box.Wiem ze odleglosc miedzy belkami musi byc 70 cm.Na moich relingach nie ma zadnego znaczka gdzie zamontowac belki.Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc

nie mam boxu ani belek:) i się nie znam.

Ale czy na boxie nie masz miejsc montażu? i to automatycznie wyznaczy ci montaż na samochodzie?

box może byc dłuższy, krótszy?

A jak wozisz drabinę - to chyba nie ma znaczenia odległość - przód-tył.

patrzaj:

Relingi są zamontowane do dachu w dwóch miejscach na początku i końcu.
Nie ma większego znaczenia w którym miejscu zamontujesz belki. Teoretycznie im bliżej mocowań relingów do karoserii tym lepiej.
Zrób to tak aby box leżał na belkach symetrycznie, nie przesadzaj z rozzstawieniem belek za szeroko i w takim miejscu aby nie było problemu z otwieraniem klapy bagażnika.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

48 minut temu, ACMc260278 napisał:

Witam w jakiej odleglosci na relingach macie zamontowane belki pod box.Wiem ze odleglosc miedzy belkami musi byc 70 cm.Na moich relingach nie ma zadnego znaczka gdzie zamontowac belki.Pozdrawiam i licze na Wasza pomoc

Ja mam belki Thule WingBar i w instrukcji montażu jest podane , żeby montować 5 cm od początku relingu a między belkami 70-75 cm - tak montuję od kilku lat i wszystko jest w porządku. 

a masz dedykowane tzn na rozstaw naszych relingów, czy uniwersalne - wystające ( jeżeli tak - jaka długość belek )?

2 godziny temu, Brzyk napisał:

a masz dedykowane tzn na rozstaw naszych relingów, czy uniwersalne - wystające ( jeżeli tak - jaka długość belek )?

Mamy dlugosc belek 135 a relingi sa oryginalne (dach panorama )

2 godziny temu, rafiros napisał:

Ja mam belki Thule WingBar i w instrukcji montażu jest podane , żeby montować 5 cm od początku relingu a między belkami 70-75 cm - tak montuję od kilku lat i wszystko jest w porządku. 

no wlasnie o to mi chodzilo a jaki masz duzy box i jakiej firmy bo my mamy taurus 460 l 

4 godziny temu, Brzyk napisał:

Ale czy na boxie nie masz miejsc montażu? i to automatycznie wyznaczy ci montaż na samochodzie?

patrzaj:

Dzieki

4 godziny temu, Brzyk napisał:

patrzaj:

dzieki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...