Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przeglądy poza ASO

jotgier

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś robił przeglądy w okresie gwarancji poza ASO?

Dyrektywa unijna na to zezwala ( z zachowaniem gwarancji na pojazd ) pod warunkiem wykonania  wszystkich czynności wskazanych przez producenta. Ciekawi mnie strona praktyczna, tzn. podejście ASO w przypadku wystąpienia jakiejś usterki  w późniejszym terminie.

pytałem w Renault - mam obok domu, powiedzieli, że zrobią bez problemu wg. specyfikacji Nissana i  zgodnie z wytycznymi, cena nawet była atrakcyjna, pewnie skorzystam, bo wcześniej miałem wykupione 3 serwisy partycypacyjne. Co do gwarancji to mam rozszerzoną, właściciel salonu, stwierdził, że na pewno będzie dalej respektowana. Jak w rzeczywistości to będzie wyglądało - nie mam pojęcia.

Musi być respektowana,takie są przepisy odnośnie wykonywania przeglądów.

Tylko problem jest czy przegląd zostanie wykonany według wytycznych nissana. Myślę że w razie roszczenia gwarancyjnego będą się czepiać wszystkiego. O ile serwis renault może posiadać takie wytyczne tak jakiś serwis zewnętrzny może już nie mieć pełnych danych a wtedy przepychanka :(

Niestety,przepis ,przepisem,a życie,życiem.

Panowie, przy zabraniu własnych materiałów cena przeglądu naprawdę nie należy do wysokich. 400-500zl za przeglad. Ile zaoszczędzisz robiąc go w innym PROFESJONALNYM warsztacie, który ma pojęcie o wytycznych Nissana i posiada komputer z oryginalnym oprogramowaniem - 100-150zl? Warto za takie pieniadze w skali roku ryzykować batalię z Nissanem w przypadku problemów? Rozumialbym jeszcze gdyby Nissan nie pozwalał na użycie własnych materiałów....

Jest jeszcze jedna ważna rzecz - jak masz auto w leasingu, to w 99% przypadków bank zezwala na przeglądy tylko w ASO. 

7 godzin temu, gambiting napisał:

Jest jeszcze jedna ważna rzecz - jak masz auto w leasingu, to w 99% przypadków bank zezwala na przeglądy tylko w ASO. 

Jest to gdzieś w umowie zapisane? I jak to sprawdza? Nikt przy jej zawieraniu nie mówił że mam wysyłać jakieś faktury z usług jakie wykonuję przy samochodzie. :blink:

O ASO w umowie zapis mam(bo skorzystałem z "promocji" leasingu aso), ale nic więcej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...