Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

skrzynia DCT, benzyna w 2019/20 ?

stasziek

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos z Was orientuje sie czy Nissan planuje wprowadzic jakies zmiany z silnikami jak ma to miejsce w QQ (nowe silniki i skrzynia DCT).

Sądze ze dadzą ten 160KM. Posiada filtr sadzy niestety, chociaz nie wiem czy jest on klopotliwy w miescie. Fajnie ze bedzie automat "dsg".

Edit:

zajrzałem do cennika X (propmocyjny czyli ok minus 7 tys)

Nie podoba mi się że w cenie promocyjnej 117.7k trzeba jeszcze dolozyc pakiet premium za 6.2 zeby miec podgrzewane siedzenia i kierownicę = razem z lakierem bedzie nie mniej niz 126k. To juz lepiek wziąć Tekna za 134k  i juz ma wszystko (nawet  to czego nie da sie dokupic do N-connecta. Bo przeciez te oddatkowe 8 to juz pikus przy tej kwocie.

Dziwna ta polityka cenowa vs wyposazenie, bo jeszcze 3 lata temu w wersji Acenta podgrzewane siedzenia były w standardzie i calosc to bybł koszt 104k z lakierem i dodatkową gwarancją.

BTW/ chętnie zamieniłbym na DCT tylko boję sie ze silniczek 1.33 to trochę za mało dla 270 Nm. No i te spalanie wg WLTP (w QQ) - szok:wacko:

image.png.a894f3af2e03dcfc0c357ff574873314.pngimage.png.9c98902fc62f63090002ad9f2915e488.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...