grzesiek1707 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Witam, Właśnie zakupiłem qashqaia z 2009 roku i mam problem z tylnimi drzwiami. Otóż nie otwierają się od środka a od zewnątrz tak. Dodatkowo klamki z tyłu wyglądają jak wcisniete do środka. Nie jest to problem z blokada rodzicielska na drzwiach. Problem dotyczy obu drzwi. Miał ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Tak jest od momentu jak kupiłeś samochód czy stało się później? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek1707 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Kupiłem już auto z taką usterka. Auto stało trochę na komisie i nie odpaliło samo więc trzeba było mu pomóc. Gdzieś czytałem że centralny zamek może się zablokować przy wymianie akumulatora ale zero konkretów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Wymiana akumulatora nie powinna mieć raczej wpływu na zamki w drzwiach. Czasami odłącza się akumulator na chwilę aby system zresetować jak występują jakieś błędy więc wymiana akumulatora raczej zamkom nie zaszkodziła. Czy zamki zamykają się i otwierają z pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek1707 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Tak zamykają się o otwierają z pilota. Od zewnątrz drzwi można bez problemu otworzyć a od środka nie. Klamki też nie znajdują się w normalnej pozycji tylko wyglądają jakby były wcisniete do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 20 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2019 Co do tych klamek "wciśniętych" to o ile pamiętam to ten typ tak ma. Jeśli masz możliwość to popatrz na innego Qashqaia. Z Twojego opisu wynika że elektryka działa poprawnie, mechanicznie klamki zewnętrzne działają a więc myślę że to sprawa mechaniczna klamek od wewnątrz. Samochód nie jest powypadkowy. Ktoś prawdopodobnie coś źle pozakładał linki. Pozostaje Ci rozebranie boczków i sprawdzenie. Poniżej link do zdejmowania boczków drzwi tylnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek1707 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Bardzo dziękuję za pomoc . Z tego co mi wiadomo to samochód jest bezwypadkowy. Miernik wykazał że drzwi nie były malowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gendoo Opublikowano 21 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) Masz najprawdopodobniej uszkodzone wewnętrzne klamki. Miałem podobny problem z jednymi z tylnych drzwi. Klamka wyglądała na zapadnięta do wewnątrz. Uszkodzony (najprawdopodobniej urwany) jest zaczep od cięgna przy klamce. Tak jak kolega wyżej napisał - trzeba rozebrać boczki. O ile znajdziesz urwaną część wewnątrz, to w zależności od stopnia uszkodzenia można spróbować ją skleić. U mnie była na tyle źle urwana, że nie dałem rady skleić. Po rozebraniu pociągnij za linkę w celu spawdzenia czy wszystko gra z resztą zamka. Nowe klamki na alledrogo chodzą po ok 40 pln. Przy ewentualnym kupnie zwróć uwagę na stronę montażu. Pozdrawiam, Łukasz Edytowane 21 Stycznia 2019 przez gendoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tapczan00 Opublikowano 24 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2019 W dniu 21.01.2019 o 20:25, gendoo napisał: Uszkodzony (najprawdopodobniej urwany) jest zaczep od cięgna przy klamce. T ten sam problem mialem i dokladnie taka przyczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek1707 Opublikowano 31 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2019 Dziękuję za pomoc, dokładnie taka była przyczyna. Auto już naprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi