Czech Opublikowano 2 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2019 System serwisowy w radiu korzysta z danych o prędkości przesyłanych przez CAN. Podstawą określania prędkości jest układ mechaniczno-elektroniczny auta. Ustalanie prędkości auta na podstawie GPS to ewentualna opcja wynikająca z posiadania nawigacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MirekCC Opublikowano 4 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2019 Ja poprostu pomyślałem, że "serwis menu" czyta prędkość z GPS. Nawet nie wiedziałem, że są NC2 i NC3 bez nawigacji. Skoro masz radio bez navi a masz w "serwis menu" prędkość no to wynika z tego, że to jest faktyczna prędkość czytana przez komputer a na zegarach jest już ta po modyfikacji.No chyba, że wszystkie NC mają wbudowaną anteną i moduł GPS a reszta jest zablokowana hardwarowo i softwerowo? Nie zgłębiałem tego tematu bo mam navi i darmowe aktualizację. Kupując samochód wiedziałem, że musi to być conajmniej N-conecta a w niej navi i 360° to standard.Myślałem, że wszystkie duże wyświetlacze tak mają.Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi