tomdef Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Cześć, czy ktoś spotkał się z problemem (j najważniejsze - umie go rozwiązać) wypadania zaczepu łączącego pedał sprzęgła z samym sprzęgłem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Chodzi Ci o łączenie siłownika pompy sprzęgła z pedałem sprzęgła? Jeśli tak, to doraźnie możesz to skręcić np. Miękkim drutem, a docelowo tylko wymiana całej pompy niestety, bo wątpię czy dostaniesz ten element (o ile pamiętam plastikowy ) zabezpieczający mocowanie siłownik na pedale.Na foto cała pompa.Przerabialrm w tiidzie Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka To ten element na końcu siłownika, wypina się w prawo. Wysłane z mojego SM-J530F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Trzpień pedału przewiercić cienkim wiertłem, zawleczka ewent. podkładka pod i po sprawie. Nie trzeba stosować standardu ASO - wymienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 28 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2019 Tak, tylko kwestia przyczyny, bo jeśli wyczuwasz jakby "chrobot" tarcie, to pompa się zaciera i i tak będzie w niedługim czasie do wymiany. Stąd też zresztą częste uszkodzenie kaptura, chyba że noga się ześliznęła i w to trafiła. Ja z 2-3mc jeździłem ze "skrętką" aż w końcu wymienili mi to w ASO na gwarancji. (chyba przedłużonej) Wysłane z mojego BAH-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomdef Opublikowano 29 Stycznia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2019 Dzięki wszystkim za odpowiedzi. @manix Żadnych problemów prócz wypadania nie zanotowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.