Pieraś Opublikowano 20 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 9, to piszesz o parking sensor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Nie znam kpl. bódowy tego radia itd ale co do pytania pominiecia blokady filmów bez ręcznego. Jezeli taka jest to jest zapewne kabel ktory trzeba podłączyć do styku ręcznego a on podaje masę. Skoro tak, to ten kabel z radia według mnie wystarczy podłączyc po prostu na stale do masy. Radio będzie myślało że jest cały czas na ręcznym. Jeżeli zakłuci to dzialanie np navi (bo radio jest bystre i jak ma nawigowac na ręcznym) to trzeba dac jakiegoś knefla na tym kablu i załączając go ręcznie imitować zaciągnięcie ręcznego. Tak na chłopski rozum ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 20 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 32 minuty temu, Pieraś napisał: 9, to piszesz o parking sensor? Tak A jeżeli chodzi o blokadę filmów podczas jazdy to z tego co kojarzę w menu radia jest opcja włączenia i wyłączenia tej funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) tak większość radio ma opcję wyłączenia blokady natomiast jeśli nie to wystarczy podłączyć przewów od ręcznego do minusa i będzie myślał ,że ciągle jest zaciągnięty Edytowane 21 Lutego 2019 przez chudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Jeśli chodzi o oglądanie filmów to przewód BRAKE pod pierwsza lepszą masę i śmiga jak szalone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Ok, sprawdze jak to w praktyce z jakimis plikami a/v. Co do kamerki to rozumiem, ze piszac o rozowym to mowa o tym co wychodzi z ori kostki od radia, bo tu u mnie nigdzie rozowego nie ma - zakladam, ze to co na radio oznaczono jako parking sensor czy jakos tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 21 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Tak różowy przy radiu parking sensor. Po pojawieniu się napięcia na tym przewodzie cokolwiek będziesz miał włączone na radiu uruchomi się widok z kamery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 21 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Juz wszystko podpięte. Dzieki wszystkim za cierpliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 (edytowane) W dniu 15.02.2019 o 18:38, Pieraś napisał: Masz fotki jak to jest pomontowane?? Edytowane 22 Lutego 2019 przez Radar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 nie ale napisz co potrzebujesz i wszystko sfotografuje itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Generalnie to nie pasowały otwory ktore trzymaly ori radio do tego nowego. Dolne rozpilowac w dol i w sronw szyby, bo inaczej ramka radia uniemozliwia wysunąć na zaczepy plastikowa obudowę deski rozdzielczej. Minimalnie jest szpara Góra/dół ale biorac pod uwage deske w T30 to nie wyglada zle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 22 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Zostało podpięcie kamery w klapie. Przewód już do klapy doprowadziłem ale i tak musiałem go rozciąć bo cincha nie przełoży się przez gumę w klapie. Lipa, że otwieranie jest na środku. Będę rozkręcał ten plastik chromowany na klapie i zobaczę, czy da się obniżyć ramkę rejestracji aby kamerę dać na środku pod klamką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 22 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 2 godziny temu, Pieraś napisał: Zostało podpięcie kamery w klapie. Przewód już do klapy doprowadziłem ale i tak musiałem go rozciąć bo cincha nie przełoży się przez gumę w klapie. Da się trochę ciężko ale przejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Panowie wczoraj siedziałem do 4 w nocy z tematem i przeprowadziłem kabel "dachem" profilem od strony kierowcy i nic nie ciepłem czincz przeszedł bez problemu wsio ładnie poszło i działa... Jak coś to pytać o szczegóły.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 No lepiej nie ciąć bo ten czarny przewód jest trzyżyłowy ale ja sobie elegancko polutował z koszulkami termokurczliwymi. wklej Photo Gdzie zamontowałeś kamerę. Ja teraz się biorę za klapę. Mam juz wszystko podpięte Dobra już widzę spokojnie ramka rejestracji można obniżyć i kamerę dać nad nią No centralnie na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Ja mam ustawioną kamerkę lekko z boku, tuż nad PL. Dyskomfortu z tego tytułu nie odczuwam.Starałem się tak zamontować kamerkę by nic nie dziurawić i przeciągać kable przez fabryczne otwory i przepusty. Kąt pochylenia kamery ustawiałem sobie na krzesło, tak żeby podjechać pod sam hak holowniczy do czerwonych kresek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 No ja z kolei nie chciałem rozwalać tej gumy przez którą przechodzi wiązka do podświetlenia rejestracji bo tak gumą otwory jakby na 3 osobne żyły a nie taki jeden wielki i jednak pod Rejestracją Będę wiercił otwór Iza silikonuje to normalnie tak żeby tego też nie było widać po zamontowaniu kamery zresztą będę myślał na bieżąco bo muszę dokładnie to rozplanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Na Ali jest dedykowany uchwyt na kamerę do T30 zespolony z kloszem od podswietlenia rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Każdy zrobi jak chce, ja nie zrobiłem nigdzie dziury i jakoś udało się to zamontować. Do kompletu wywaliłem CD i wstawiłem w to miejsce CB radio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Spoko, nic nie sugerowałem. Zrobiłem otwór i wstawiłem taką gumkę ochronną i oczywiście to jeszcze za silikonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 A tez masz tak ze musiales ja krzywo ustawic by miala obraz idealnie poziomo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 23 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Allegr..... :) 35zl z kamerą taka sama cena jest ramki bez kamery :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 23 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2019 Spoko juz zamontowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 to wytrzyma 6 miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi