Pieraś Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 Bylbym zobowiazany pelna techniczna wypowiedzia. Masz na mysli trzaskanie klapa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 25 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 tak, trzeba ją też uszczelnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 25 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2019 (edytowane) Uszczelnić masz na myśli obudowę kamery? Tam w zasadzienie ma co uszczelniać. Jak padnie, trudno. Otwór w blasze przez który wchodzi przewód jest zabezpieczony reinzosolem. Sama kamera ... trzeba się liczyć z tym, że nie wytrzyma. Zobaczymy a praktyce, droga nie jest. Edytowane 25 Lutego 2019 przez Pieraś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 I już komplet.... Ja zadowolony sprawdza się i spełnia swoją funkcję.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 2 godziny temu, Radar napisał: I już komplet.... Ja zadowolony sprawdza się i spełnia swoją funkcję.... Możesz zrobić foto tego co widzisz na wyświetlaczu? I ile masz przeszkodę od zderzaka jak zaczyna wchodzić na czerwone pole? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 6 godzin temu, Radar napisał: I już komplet.... Ja zadowolony sprawdza się i spełnia swoją funkcję.... A ja napiszę tylko tyle - masz kamerkę zamontowaną niezgodnie z przepisami. Żaden element nie może zakrywać tablicy rejestracyjnej. Niestety w tym układzie siódemka jest po części niewidoczna. I nie piszę tego ze swojego "widzimisię". Widziałem na własne oczy jak faceta zatrzymała policja i kazali mu zdemontować kamerkę. Musiał odkręcić i obciąć kable - inaczej mandat. Nie puścili go z tym co miał. Zawsze znajdzie się jeden policmajster, któremu będzie to przeszkadzało. Dlatego właśnie zamontowałem swoją z boku nad PL. Nie będę się w razie złego użerał na trasie z nadgorliwcami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 26 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2019 Ja u siebie rozwiązałem to w ten sposób (foto). Jak zrobi się cieplej to będę musiał troszkę przerobić jeszcze uchwyt bo kamera lekko zawadza o oświetlenie tablicy ale ogólnie idea jest dobra. Plusem takiego rozwiązania jest to że kamera chociaż trochę jest chroniona przez daszek - listwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieraś Opublikowano 27 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 ja nad blachą pod klamką nie dałem, bo byłby utrudniony dostęp do klamki - więc taki pomysł całkowicie odpadł. też myślałem o okolicy żarówki podświetlenia ale jakoś nie chciałem z boku, stąd poszło na dół na środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiek_1986 Opublikowano 27 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2019 Nie jest tak bardzo oddalona od środka i nie przeszkadza to w niczym widok jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 28 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2019 Ja na tyle obniżyłem całą ramkę że dostęp do klamki jest normalny... A kamery jeszcze nie ustawiałem tak na tip top.... Zawsze brak czasu na takie duperele... Jak po ustawiam to zrobię zdjęcia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 1 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2019 jak on zauważył, że kamerka coś zasłania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Widać na zdjęciu ,że kamera zlewa się z siódemką. A przepis mówi ,że nic nie może zasłaniać rejestracji ( nawet jej pustego pola jak policjant będzie czepliwy ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 ale kamera jest z tyłu jak policjant stojąc przy drodze zauważył to i to tak by zdecydować o zatrzymaniu? przecież widzi od przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 (edytowane) Teraz coraz częściej biorą od tylca, sam się o tym przekonałem Jednym słowem biorą i to dwóch na raz ... Edytowane 3 Marca 2019 przez Kalapan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radar Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 To musiało być przykre.... Ale ja się nie załamuje i nie martwię na wyrost.... Będzie co będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 To się nazywa pech. Jak żyję nie miałem z taką akcją nigdy do czynienia. Nie znam też nikogo kto miał takie zdarzenie. Że im się chciało tracić czas na takie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalapan Opublikowano 4 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2019 3 godziny temu, karibox1 napisał: Że im się chciało tracić czas na takie coś? e tam, nic im się nie chciało - za szybkość nas obu zgarnęli sprawa kamery wyskoczyła już w boju Jedyne pocieszenie, że tamtemu dali więcej, bo mnie jeszcze wyprzedził i tym samym poprawił sobie szybkość, że mu wnet prawko zgarnęli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Hej, ma ktoś może rozpiskę tej kostki od radia? Odpowiada ona za sterowanie z kiery i takie tam inne duperele w Ori radiu nissana. Kupiłem chinola, podłączyłem przez adapter ISO i działa idealnie, pozostało się jeszcze pobawić z tą kostką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 (edytowane) W dniu 26.02.2019 o 22:55, Kalapan napisał: A ja napiszę tylko tyle - masz kamerkę zamontowaną niezgodnie z przepisami. Żaden element nie może zakrywać tablicy rejestracyjnej. Niestety w tym układzie siódemka jest po części niewidoczna. I nie piszę tego ze swojego "widzimisię". Widziałem na własne oczy jak faceta zatrzymała policja i kazali mu zdemontować kamerkę. Musiał odkręcić i obciąć kable - inaczej mandat. Nie puścili go z tym co miał. Zawsze znajdzie się jeden policmajster, któremu będzie to przeszkadzało. Dlatego właśnie zamontowałem swoją z boku nad PL. Nie będę się w razie złego użerał na trasie z nadgorliwcami. Jak trafisz na upierdliwego to może i zabrać dowód za niehomologowane dodatkowe oświetlenie zewnętrzne ( diody w kamerze ) Rozpiska kostki jest w serwisówce tylko trzeba poszukać . Za sterowanie radiem trzy kabelki odpowiadają ale są szanse ,że bez konwertera sterowanie nie zadziała Edytowane 8 Grudnia 2019 przez chudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 16 minut temu, chudson napisał: Rozpiska kostki jest w serwisówce tylko trzeba poszukać . Za sterowanie radiem trzy kabelki odpowiadają ale są szanse ,że bez konwertera sterowanie nie zadziała A potrafisz mi to rozszyfrować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 A co masz jeszcze do podłączenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karibox1 Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Z tego co pamiętam to sterowanie radia podłącza się do modułu kupionego w internecie dedykowanego do marki radia i sposób podłączenia jest nieistotny, tam sa małe prady sygnałowe. Jak odwrotnie to przyciski będą działały odwrotnie i trzeba je zamienić. gnd -masa navi to nawigacja rem - to remote - załączanie zew urzadzeń typu wzmacniacz sp signal to z nawigacji chyba sygnał dzwięku tel to ładowanie, sygnał, odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 8 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2019 Chodzi mi które są od kierownicy. Radio na funkcję przypisania przycisku do funkcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 Po przeczytaniu różnych materiałów w tym temacie wydaje mi się że sterowanie radiem z kierownicy tak jak w innych nissanach jest rezystancyjne i nie potrzeba dodatkowych modułów . Z tej rozpiski wydaje mi się że za sterowanie radiem odpowiadają piny nr 5,7,14 . Ale to może potwierdzi ktoś kto lepiej zna to radio albo już zmieniał radio. a 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 9 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2019 21 minut temu, MisilYE napisał: Po przeczytaniu różnych materiałów w tym temacie wydaje mi się że sterowanie radiem z kierownicy tak jak w innych nissanach jest rezystancyjne i nie potrzeba dodatkowych modułów . Z tej rozpiski wydaje mi się że za sterowanie radiem odpowiadają piny nr 5,7,14 . Ale to może potwierdzi ktoś kto lepiej zna to radio albo już zmieniał radio. Co się tak skradasz Dzięki, właśnie o tych pinach myślałem. Znajdę chwilę czasu to pokombinuję. Póki co to trzeba się w pracy odnaleźć po weekendzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi