Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[T30] Radio 2 din z GPS

Pieraś
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Jakbyś przekopał wątek to doszedłbyś moj wpis default_smile.png
Mam nadzieję, że pomoże ogarnąć temat adaptera
Kurczę, nie mogę załadować fotki ... anyway potrzebujesz adaptera ZRS-AS-14B
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Fajnie, że się odezwałeś, bo myślałem , że temat umarł. Przekopałem, ale będę kopał dalej. Doczytałem że Nissan-euro, Nissan-ISO, ISO adapter Nissan  ZRS-AS 14B, ale tak na oko coś za bardzo nie pasują. Zaznaczam, bo nie pisałem, że w tym temacie jestem zielony jak ogórek, ale mimo tego chcę sam ogarnąć temat. Dlatego dołączyłem fotki, tego co jest w tej chwili i tego co kupiłem. Twierdzisz, że ten AS-14B będzie pasował? Wiem gdzie go kupić, ale chciałbym potwierdzenia - zdrówko

No ja taki adapter kupilem do xtraila t30 z 2001 roku. Odpialem ori wszystkoi wlasnie takim adapterem podpialem chinczyka. Wklej mi prosze tu 2 fotki (pisze z telefonu to bedzie mi latwiej). Zlacze radia, ktore ma byc, kostki z auta jakie wychodza

Dziś nie wkleję fotek jakie wychodzą z radia, bo auto jest aktualnie na warsztacie, podnoszę zawieszenie. W poniedziałek podjadę i zrobię fotki. Fotki z chinczyka jak i moje radio są w pierwszym mailu. Mój T30 jest 2004 roku, silnik 2.2 Dci - zdrówko

Na pewno kupiłem jak na zdjeciu. Z tego ci pamiętam to w nissanie tych złącz jest kilka ale to dlatego, ze to cały system sprzężony z gps, radio, pilot na kablu - cala masa ustrojstwa z urzadzeniem na plyty bylo pod fotelem pasazera. O ile kojarze ze zdjecia to kupiles podobne radio jak ja wowczas tacie wlsnie do T-30. Od razu dodam .. kup wzmacniacz antenowy jeslu chcesz słuchać radia i niestety owe radio nie bedzie demonem szybkosci w dzialaniu :(

Co do kostki, zawsze mozesz zwrócić. Życzę powodzenia i jak coś pisz tutaj.

p.s. na cięższe szlaki polecam pathfindera ? mój tato wlasnie przesiadl sie na takiego z t30. Chcial po paru latach t31 i nowsze ale jak pokazalem mu patha to juz xtraila nie chcial ? tylko tam juz inne spalanie ?

Cześć - Kostka w moim radiu fabrycznym wygląda tak jak na fotce. Nie mam sterowania w kierownicy ani żadnego zmieniacza. Zwykłe radio, więc czy ta kostka, o której będzie pasować?

Kostka radia fabrycznego X-Trail.jpg

Radio X-Trail kostka.jpg

1 minutę temu, wieslaw49 napisał:

Cześć - Kostka w moim radiu fabrycznym wygląda tak jak na fotce. Nie mam sterowania w kierownicy ani żadnego zmieniacza. Zwykłe radio, więc czy ta kostka, o której pisałeś będzie pasować?

Kostka radia fabrycznego X-Trail.jpg

Radio X-Trail kostka.jpg

Też tak myślę, zamówiłem, koszt nie duży. Jak dostanę i zacznę robić postępy, to zdam relację - pozdrawiam

Cześć - podpiąłem radio do przejściówki, niby wszystko zaskoczyło, lecz radio jest głuche. Zero prądu, ale jak podepnę stare, to działa. Przyglądając się dokładnie adapterowi, to nie widzę różnicy więc szukam dalej po kablach1014238487_Radioorygina.thumb.jpg.9c033f73e1965aa54d1c8f90838139aa.jpg2123688666_PrzejciwkaISO.thumb.jpg.7c84b8d7a920016c19e1542bffb88c6c.jpg

sprawdz, które daje prąd w starej kostce i zobacz jak to się przekładka na tę kostke iso. 

wiedząc jaki pin dostaje te zasilanie sprawdz, czy wg iso jest to dobre miejsce.

nie pamietam za bardzo, czy musialem jakies piny zamieniac.

poczytaj w specu od nowego radia, czy nie musi miec dwoch kabli z plusem - w sensie jedno zasilajace, a drugie podtrzymujace ustawienia,

nie musi byc to prawda ale warto sprawdzic, bo czasem mozna dlugo szukac pomijajac szczegol

Masa jest na jednym z czterech wkrętów mocujących radio. W kostce nie ma masy.

Nie pomyślałem o tym. Zaraz pójdę i sprawdzę, choć na zdrowy rozum, to ja zawaliłem nie sprawdzając masy?. Dzięki za podpowiedź

Totalna porażka. Radio faktycznie potrzebowało dodatkowej masy, ale poza szumem nic więcej z niego nie wykrzesałem. Złapał tylko jedną stację i to na chwilę, by znów ją zgubić na amen. Trzy razy sprawdzałem, czy antena ok, ale na fabrycznym grało jak trzeba. Pakuję je i zwracam. Może ktoś podpowie co kupić do 5 stówek? Nie potrzeba mi żadnych ekstrawagancji, ale stacje powinno w miarę łapać. Oprócz tego potrzebny wyświetlacz, do kamery. Navi nie potrzebne

13 godzin temu, wieslaw49 napisał:

Totalna porażka. Radio faktycznie potrzebowało dodatkowej masy, ale poza szumem nic więcej z niego nie wykrzesałem. Złapał tylko jedną stację i to na chwilę, by znów ją zgubić na amen. Trzy razy sprawdzałem, czy antena ok, ale na fabrycznym grało jak trzeba. Pakuję je i zwracam. Może ktoś podpowie co kupić do 5 stówek? Nie potrzeba mi żadnych ekstrawagancji, ale stacje powinno w miarę łapać. Oprócz tego potrzebny wyświetlacz, do kamery. Navi nie potrzebne

https://www.google.com/search?q=vordon+ht+852

13 godzin temu, wieslaw49 napisał:

tak jak Ci mówiłem, radio podobne do tego co tacie kupiłem za 300zł. niestety gówno nie radio :( dokup za kilkanaście złotych wzmacniacz antenowy chociaż nie daje gwarancji bo wzmacnia wszystko

T30 wzmacniacz ma w antenie. Skoro oryginalne radio gra, to znaczy że wzmacniacz jest dobry.

2 minuty temu, Thunder napisał:

T30 wzmacniacz ma w antenie. Skoro oryginalne radio gra, to znaczy że wzmacniacz jest dobry.

Nie zrozumiales. To nowe radio jest do d*py. Wiem, bo przerabialem dlategi mowie, ze pewnie jeszcze trzeba cos dołożyć 

21 minut temu, Pieraś napisał:

Nie zrozumiales. To nowe radio jest do d*py. Wiem, bo przerabialem dlategi mowie, ze pewnie jeszcze trzeba cos dołożyć 

Jak radio jest kijowe to dokładnie nic nie da. A temat wymiany i anteny w T30 znam od podszewki. Wszystko zrozumiałem.

Ciekawa ta propozycja , że też nie wpadłem wcześniej na tą stronę. Zamówiłem już Radio 2 DIN ekran 7" BT Kruger&Matz 2007. Zobaczymy, co to będzie sobą przedstawiać. Jeżeli będzie lipa to odeślę i bedę szukał dalej. Antena u mnie jest na bank ok. Sprawdzaliśmy razem z kolegą, który jest dużo bardziej kumaty niz ja. Jak fabryczne śmiga, to i każde inne też powinno, lepiej lub gorzej, lecz fale powinno łapać. Mam teraz czas i spokój, by zająć się przeciąganiem kabli do kamery. Jak pokończę wszystko to pochwalę się osiągnięciami, bo włożyłem w to auto dużo inwencji. Dostało nowe kapcie, jest ładnie podniesione itp. Ale o tym później - pozdrawiam wszystkich i dzięki za podpowiedzi. Są nieocenione.

Dziś dotarło radio Kruger 2007. Na pierwszy rzut oka nie za bardzo różni się od poprzedniego, lecz wykonanie jest dokładniejsze. W wyposażeniu porządny pilot, śrubki montażowe, złącza z dodatkowymi wyjściami na sterowanie w kierownicy. Do tego ładna czarna ramka maskująca. Radio wchodzi na styk i jest bardzo stabilne. Obszerna polska instrukcja z rozpiskami pinów itp. Po podłączeniu do auta i podłączeniu masy odpaliło bez problemu. Stacje wychwytuje i gra dość dobrze. Jak będzie dalej to się przekonam, lecz na razie nie mam żadnych uwag. Kamera zamocowana i przewody przez klapę przeciągnięte. Teraz zagryzka z przeciągnięciem ich do radia. "RADAR" w swoim poście pisał, że przeciągnął pod sufitem od strony kierowcy, lecz jakoś to mi ni wychodzi. Skorzystam więc rad z Kol. "Thunder", może pójdzie mi lepiej. Pisał, że uszczelki z drzwi ściągnięte, domyślam, się że z tylnych, więc z przednich też będzie trzeba. Jak ściągnąć schowek, żeby niczego nie połamać??. Widzę zatrzaski, lecz z której strony je podważyć lub z której strony zacząć?. Nie jest to wszystko tak lekko, jakby się zdawało. Garaż mam nie ogrzewany i wszystko sztywne, strach podważać za mocno.

Widzę światełko w tunelu. Zdjąłem uszczelki z obydwu drzwi i przeciągnąłem drut "przewodnik" do środkowego słupka. Jutro jak się ociepli pojadę dalej. Ciągle na przeszkodzie stoi mi przedni schowek, ten nad kierownicą w którym jest gniazdo zasilania. Doczytałem na forum, że są srebrne boczne listwy, które należ zdjąć, by się dostać do śrub mocujących. U mnie takowych brak. Może podpowie ktoś jak mam się do niego dobrać?? Nie mam koncepcji, oglądałem z każdej strony i nic mnie nie oświeciło. Z tylną lampą dałem radę, choć też miałem stracha, że coś trzaśnie, ale jakoś się udało.?

Schowek.jpg