mig86 Opublikowano 16 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2019 Witam, W moim qashqaiu zapalił się licznik i splonoł - skończyło się na wymianie, licznika, deski i stacyjki. I tu zaczynają się schody ponieważ Został założony inny licznik i inna stacyjka obie części z różnych aut. Jest też inna instalacja pod deską ale identyczna jak poprzednia ponieważ się lekko podpaliła.Moim zdaniem sterownik nie widzi licznika i stacyjki - na liczniku mruga kluczyk immobilajzera ale brak reakcji po przekręceniu stacyjki ciemność na liczniku i nie kręci oczywiście? Proszę o sugestie gdzie szukać przyczyny lub czy moje przypuszczenia odnośnie immo mogą być trafne? Pozdrawiam Szymon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Wymieniłeś tylko stacyjkę a co z immobilajzerem? Zamontowałeś stary czy nowy pasujący do nowej stacyjki - kluczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mig86 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 W aucie został stary immobilajzer Dla jasności bo, aż tak obcykany nie jestem, a nie chce w błąd wprowadzać Immo w aucie to czarna plastikowa skrzynka na podszybiu to została fabryczna, natomiast kluczyk ze stacyjka i licznik jest od innego auta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Jeśli został stary immobilajzer to musisz do nowego kluczyka przełożyć tą elektronikę zew starego kluczyka. Jesli masz nowy immobilajzer a reszta ze starego kluczyka to pozostaje "fachowiec" który sparuje Ci te dwa elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mig86 Opublikowano 17 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 No i tu istnieje taka opcja, że elektryk ustawi sterownik auta w tryb przyuczenie - tzn. przy pierwszym przekręceniu zapłonu sterownik w tym immo zaakceptuje stacyjke, kluczyk, licznik,... I pytanie czy to wystartuje? Taki zabieg 300 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 17 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2019 Jak nie wystartuje to mu nie zapłacisz :). Nie rozumiem tylko w czym jest problem? Twój samochód się palił? Twój immobilajcer pozostał w samochodzie? Paliła się instalacja a nie kluczyki więc jaki problem do nowych przełożyć stare bebechy pasujące do starego immobilajzera? Ale ..... Nie moja karawana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mig86 Opublikowano 18 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Fakt tego nie napisałem dokładnie, po kluczyku został tylko grot bo reszta się stopiła... Z mojego auta mam całe Immo, sterownik z 2 stacyjke z kluczykiem, z 3 licznik wszystko oczywiście od takiego modelu jak mój - 2,0 DCI Jeśli masz wiedzę to napisz czy blokada immo w takiej konfiguracji każdego osprzętu(stacyjka z kluczykiem, licznik) pochodzącego z innego auta skutkować może brakiem reakcji licznika na przekręceniu kluczyka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 18 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2019 Immobilizer składa się z transpondera w kluczyku i centralki (odbiornika) znajdującego się wewnątrz samochodu. Immobilizer przesyła swój sygnał do kluczyka zapłonu, który uruchamia w transponderze proces sprawdzający. Gdy sygnały są identyczne (w transponderze i urządzeniu sterującym immobilizera), klucz z immobilizerem zostaje uznany za właściwy. Kolego blokady mogą być różne. Najczęściej występuje odcięcie zasilania pompy paliwowej, przez co paliwo nie płynie do silnika lub odcięcie zapłonu, a nawet odcięcie całej elektroniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.