MajkaM2013 Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Podczas jazdy przyspieszania zapala się kontrolka ABS.wymieniłem czujnik przyspieszania prędkości w prawym kole i nic nie pomogło. Co sie moze dziac??? Bo juz niewiem.posiadam niussana porimere p12 kombi 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronkzz Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Może trzeba wyczyścić czujnik abs lub przewód "sparciał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkaM2013 Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Podlaczany byl pod komputer i wyszzlo ze czujnik prawy do wymiany. Wymieniony zostal i dalej przy przyspieszeniu kontrolka ponownie sie zapalila. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabu Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Miałem podobny problem w przednim lewym kole ,u mnie podczas hamowania załączał się ABS. Przyczyną była pęknięta koronka na przegubie.Po wymianie pierścienia wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajkaM2013 Opublikowano 24 Lutego 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 A pod komputer podłączałem??? Wyszedł ci jakiś blad??? Bo mi podczas hamowania zaczął się włączać później przy szybkości 90-100 kontrolka abs podpiąłem pod komputer i wyszedł czujnik wymieniłem i dalej kontrolka mi się swieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karabu Opublikowano 24 Lutego 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Przy hamowaniu przy niewielkiej prędkości załączał się ABS wtedy jeszcze nie miałem interfejsu diagnostycznego. Zacząłem sprawdzać czy nie są zabrudzone pierścienie ,zauważyłem pęknięcie.Po wymianie wszystko ok.Dodam tylko że w swojej pierwszej p12 miałem to samo. W tamtej wymieniłem cały przegub. W tej ze względu na mały przebieg i mniejsze koszty wymieniłem tylko sam pierścień,Podnieś auto na podnośniku, kręć kołem powoli i sprawdzaj czy nie jest pęknięty. Interfejs interpretuje tą usterkę jako uszkodzony czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.