Bazyli120 Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Cześć, Czy mógłby ktoś na podstawie własnych doświadczeń doradzić jakie klocki i tarcze zamontować do pulsara? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 Ja na przód zakładałem: TARCZE HAMULCOWE ATE PRZÓD kod towaru: 24.0124-0247.1 KLOCKI HAMULCOWE ATE PRZÓD- KOMPLET kod towaru: 13.0460-5716.2 Koszt? Ok 420zł za komplet i jestem mega zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 2 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2019 3 godziny temu, Rex-er napisał: Ja na przód zakładałem: TARCZE HAMULCOWE ATE PRZÓD kod towaru: 24.0124-0247.1 KLOCKI HAMULCOWE ATE PRZÓD- KOMPLET kod towaru: 13.0460-5716.2 Koszt? Ok 420zł za komplet i jestem mega zadowolony Propsuje, mam to samo i chodzi jak należy, choć trzeba powiedzieć, że hamulce Pulsar ma kiepskie imho. Żeby nie było to w wersji z normalnymi światłami wychodzi, że światła ma za to tragiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomkek1912 Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 Nie mam dużego porównania, jedynie służbówkę i kilka innych aut, ale w sumie nie wiem jak określić tą kiepskość świateł i hamulców. Hamulce wydają mi się ok, a światła to nie wiem na co patrzeć. Te do jazdy dziennejbwydają mi się mało widoczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polonus Opublikowano 3 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2019 1 minutę temu, tomkek1912 napisał: Nie mam dużego porównania, jedynie służbówkę i kilka innych aut, ale w sumie nie wiem jak określić tą kiepskość świateł i hamulców. Hamulce wydają mi się ok, a światła to nie wiem na co patrzeć. Te do jazdy dziennejbwydają mi się mało widoczne. Skutecznośc maksymalną mają może i w normie, ale dystrybucja jest kiepska. Najpierw w miarę ostro zaczynają brać, mocniejsze wciśnięcien i nic się za bardzo nie dzieje i dalej trzeba dusić. Nie podoba mi się to strasznie. Światła mijania zwyczajnie kiepsko oświetlają drogę, porównując do np. Fiesty czy Suzuki Splasha to tak przynajmniej o 30% gorzej. A tam żarówki są zwykłe H4, a nie jakieś wynalazki jak w Pulsarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bazyli120 Opublikowano 16 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2019 W dniu 2.03.2019 o 19:00, Rex-er napisał: Ja na przód zakładałem: TARCZE HAMULCOWE ATE PRZÓD kod towaru: 24.0124-0247.1 KLOCKI HAMULCOWE ATE PRZÓD- KOMPLET kod towaru: 13.0460-5716.2 Koszt? Ok 420zł za komplet i jestem mega zadowolony Bardzo dziękuję, na takie właśnie zmienilem. A zmieniał ktoś z Was klocki z tyłu? Nie widzę nigdzie klocków ATE na tył, również w ich katalogu są tylko na przód.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 18 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2019 A to: https://allegro.pl/oferta/ate-tarcze-klocki-tyl-do-nissan-pulsar-c13-2012-7483747444 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 16 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2019 Witam, Ja wymiany dokonałem zaraz po Wielkiejnocy. Do wymiany poszły klocki z tarczami z przodu i same klocki z tyłu. Co do ATE (podobnie jak i do Boscha) jestem sceptyczny bo jako firma jedynie pakująca a nie produkująca nie do końca może mieć wpływ na jakość tego co dla nich produkują. Na Boschu (ale w poprzednim aucie) się strasznie naciąłem. Ja zainwestowałem w TRW: klocki GDB 3508 i GDB 3616 oraz tarcze DF 6471. Za całość zapłaciłem 450 zł (już razem z dostawą). Sklepik internetowy z bardzo przyjemną obsługą i naprawdę szybko wysyłający (gdyby ktoś był zainteresowany który to proszę o kontakt). Jak wrażenia po założeniu nowych? Najkrócej rzecz mówiąc, gdybym chciał to pewnie dałoby radę stanąc Pulsarkiem w miejscu . Co do hamulców to jedyna wada moim zdaniem tych w Pulsarze jest taka, że Breck (bardzo dobra firma) jeszcze nie wpadł na pomysł, żeby wyprodukować do nich klocki. Za to już wiem, że tarcze tylne kupię Mikodę albo Rotingera (ale gładkie nie nawiercane) bo do naszego na szczęście znajdują się w asortymencie (i jest super sklep, który je sprzedaje). Gdybyście byli zainteresowani to w następnym poście mogę napisać krótka instrukcję jak zmienić tarcze i klocki i co jest do nich potrzebne. Pozdrawiam serdecznie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rex-er Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Jako ciekawostka: oryginalne hamulce z tyłu wytrzymały mi 120 000 km, co uważam za ekstremalnie świetny wynik, szczególnie że często jeżdżę w góry i z rowerami na dachu co mocno obciąża przy hamowaniu. Do końca Pulsar zatrzymywał się sprawnie - i co ciekawe klocków też nie wymieniałem w międzyczasie (w innych moich autach tarcze wytrzymywały trochę ponad 60 000 km, a klocki coś koło 30 000 - 40 000). Niestety ważne info: w moim aucie oprócz tego, że przy wymianie opon powiedziano mi, że powoli kończą się klocki i tarcze, nie było żadnych oznak zużycia do których przyzwyczaiłem się jeżdżąc innymi samochodami: klocki nie piszczały, nie szarpały, po prostu dojechały płynnie do blachy i dopiero jak zaczęły orać mi tarczę to wiedziałem, że jest moment bezwzględnego natychmiastowego działania. Stało się to w Bawarii, więc do dziś rzewnie płaczę patrząc na fakturę z serwisu w ojro... (chlip, chlip) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 29 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2019 Jak pytałem w ASO, to usłyszałem, że w Pulsarze mam sygnalizację kiedy klocki dobiegają do mety. Mam nadzieję, że nie mieli na myśli "tarcia metalu o metal" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Z tego co ja czytałem i poznałem z autopsji to na klockach jest coś takiego jak czujnik akustyczny, czyli blaszka która przy dużym zużyciu klocka po naciśnięciu hamulca (zwłaszcza przy wyłączonym silniku) trze o tarcze i daje do zrozumienia, że czas się rozejrzeć za klockami, a jak prześpisz moment to podobno słychać nawet podczas hamowania w trakcie jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 30 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2019 Nie ma co na tych blaszkach zbytnio polegać , raz usłyszysz raz nie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bialogardzianin Opublikowano 5 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2019 W dniu 2.03.2019 o 19:00, Rex-er napisał: KLOCKI HAMULCOWE ATE PRZÓD- KOMPLET kod towaru: 13.0460-5716.2 Hej. Szykuję się m. in. na wymianę przednich klocków. Czy wy te klocki ATE mieliście z kabelkiem i stykiem jak na zdjęciu wklejonym? Szukam na aukcjach alle... i np z innego wątku klocki TRW polecane na forum na zdjęciach nie miały tego kabelka. Martwię się też różnicą w długości klocka, różnica między ATE i TRW wynosi 0,1 mm, niby niewiele, ale nie chcę, żeby mi w powiedzieli, że klocki nie pasują... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ExploRer Opublikowano 6 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2019 16 godzin temu, bialogardzianin napisał: Hej. Szykuję się m. in. na wymianę przednich klocków. Czy wy te klocki ATE mieliście z kabelkiem i stykiem jak na zdjęciu wklejonym? Szukam na aukcjach alle... i np z innego wątku klocki TRW polecane na forum na zdjęciach nie miały tego kabelka. Martwię się też różnicą w długości klocka, różnica między ATE i TRW wynosi 0,1 mm, niby niewiele, ale nie chcę, żeby mi w powiedzieli, że klocki nie pasują... Ostatnio ktoś pisał, że bez czujnika grubości. Do Pulsara są niby z blaszką i dźwiękowo piszczy jak się kończy... Akurat nie mam kompa pod ręką, ale kilka postów ktoś wymieniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 W dniu 5.08.2019 o 18:47, bialogardzianin napisał: Hej. Szykuję się m. in. na wymianę przednich klocków. Czy wy te klocki ATE mieliście z kabelkiem i stykiem jak na zdjęciu wklejonym? Szukam na aukcjach alle... i np z innego wątku klocki TRW polecane na forum na zdjęciach nie miały tego kabelka. Martwię się też różnicą w długości klocka, różnica między ATE i TRW wynosi 0,1 mm, niby niewiele, ale nie chcę, żeby mi w powiedzieli, że klocki nie pasują.. Zerknij TUTAJ Wklepiesz w 4 pola dane pojazdu i zobaczysz chyba wszystkie typy zarówno klocków jak i tarcz do Pulsara. Na dodatek po otwarciu strony wyskoczy Ci okno ich doradcy technicznego, gdzie możesz podpytać o szczegóły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kravvsebb Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 A ja z kolei polecam to: https://superparts.pl/ - U nich kupowałem swoje hamulce i po Vinie dobrze mnie człowiek poprowadził i mieli naprawdę fajne ceny. Albo https://www.sklepmartec.pl/ - Pasjonaci tego co robią, specjalizują się w Rotingerze i Mikodzie (tego pierwszego są chyba oficjalnym dystrybutorem) a i ceny mają przystępne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Ja nie polecałem, bo nic u nich nie kupowałem, tylko przypadkiem trafiłem na ich stronę, a że koledzy wcześniej mieli dylematy w tym temacie więc podrzuciłem namiar. Nadmiar namiarów na strony, gdzie możemy coś pewnego kupić do naszych "rakiet" jeszcze nikomu ie zaszkodził. Oczywiście o ile sami nie jesteśmy biznesowo zainteresowani, bo wtedy naruszalibyśmy regulamin naszego Klubu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi