lolokolarz Opublikowano 7 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2019 Witam wszystkich, szukałem tego tematu na forum ale niestety nie znalazłem. Planuję kupić QQ 2.0 benzyna, automatyczna skrzynia biegów rok ~ 2010. Proszę o informację na co zwrócić uwagę przy oglądaniu auta, jakie są usterki które można wychwycić przed zakupem. Jeżeli ma ktoś takie auto byłbym wdzięczny za udzielenie informacji na temat montowanych tam automatycznych skrzyni biegów (awaryjne czy nie). z góry dziękuję i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Kupując taki rocznik samochodu można się już wszystkiego spodziewać. Jeśli samochód jest z krajowej sieci dilerskiej jest go łatwiej sprawdzić jeśli był serwisowany. Jeśli nie to pozostaje czujnik grubości lakieru, wprawne oko i przegląd w serwisie przed zakupem. - VIN, sprawdzenie wyposażenia i wypadkowość (czasami po wyposażeniu można poznać czy coś jest nie tak, czy samochód nie był przystankiem - stan podwozia (rdza) - stan zawieszenia - kondycja silnika, całego układu napędowego, hamulcowego (tarcze hamulcowe bo klocki to niewielki koszt wymiany) klimatyzacji itd - stan akumulatora Dobrze jest dopytać czy samochód miał zmieniany rozrząd. Jeśli nie to czas na wymianę. Czy i kiedy były wymieniane oleje i filtry (jeśli tak to jakie oleje były zalane) Ważny jest stan skrzyni biegów automatycznej i czas wymiany oleju. Naprawa automatu jest dość droga. Gdybym ja kupował to pojechał bym do najbliższego ASO na sprawdzenie. Po wizycie w ASO będziesz miał wydruk i wiedzę ile musisz dołożyć aby bezpiecznie jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolokolarz Opublikowano 8 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 Dziękuję za pomoc auto będzie od sąsiadów zza Odry, szukam tylko od osób prywatnych, nie daje to pewności że nic nie ukryją ale zawsze chyba to pewniej niż od handlarza. Będę zwracał uwagę na w/w uwagi dziękuje Cytat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 8 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2019 1 godzinę temu, lolokolarz napisał: auto będzie od sąsiadów zza Odry, To jest nadzieja że po VIN dowiesz się o całej historii pojazdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolokolarz Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 dziękuję za pomoc dostałem wszystkie dokumenty do auta z przeglądów TUV/DEKRA. wszystko się zgadza pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 4 godziny temu, lolokolarz napisał: dziękuję za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.