Tomaszwi Opublikowano 11 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 (edytowane) NISSAN Qashqai 1.6 dCi acenta (SUV Geländewagen) Samochód ściągnąłem ze Szwajcarii z przebiegiem 122000km. W wyposażeniu to co najważniejsze grzane d*py Samochód serwisowany w Aso, wyglądał nieźle. Co do modyfikacji, to już zrobiłem: -wymiana foteli na skóra + alcantara Trafiłem cały ładny komplet z 2017r (oczywiście grzane), zyskałem elektryczne sterowanie fotelem kierowcy i manualna regulacje wysokości fotela pasażera. Wymiana trwała z 3h i porządnym czyszczeniem i impregnowaniem skóry. Było jest -montaż klaksonu z VW TIGUAN 5N Oryginalna trąbka przypominała mi pojazd Kaczora Donalda. Zrobiłem ładna wiązkę (koszt ok 50pln i 1h pracy) i doczepiłem do oryginalnej wiązki, a klaksony do wzmocnienia za grillem. -Wiosenna promocja w Nissanie (dwu mas, sprzęgło itp. ) A w planach. -wymiana gum stabilizatora przód + tył na poliuretanowe . Właśnie czekam na dostawę, do QQ J11 nigdzie nie widziałem do QQ J11, ale znalazłem w Rosji :]. Dam znać po wymianie czy jest jakiś efekt. -coś zrobić ze światłami mijania bo w zimę jest słabo, szczególnie po zmroku. Może LEDy Philips. Edytowane 11 Marca 2019 przez Tomaszwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Ledy pasują...inwestujesz A poliuretany robi firma w Olkuszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 12 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 Na pewno Olkusz robi do J11? Jakiś czas temu szukalem ale nie mieli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 12 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2019 O...tego to nie wiem,ale do Note zawoziłem im wzór i zrobili.Tu też można było wysłać wzór i zrobiliby.jakiś czas temu widziałem te gumy na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 ja miałem poliuretany na stabilizatorze w poprzednim aucie...po około 1,5 roku wyrzuciłem je i dałem zwykle oryginalne gumy. zaczęły skrzypiec i totalnie się rozlazły. nie dziękuje, nigdy więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Pavllo,są trzy rodzaje twardości poliuretanów.Poza tym ,poliuretany nie lubią kontaktu ze smarem,jedynie specjalny silikonowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 14 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Dziś przyszły polubusze, w zestawie dali smar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 14 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2019 Przeźroczysty silikonowy,prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavllo Opublikowano 15 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2019 11 godzin temu, JACKO29 napisał: Pavllo,są trzy rodzaje twardości poliuretanów.Poza tym ,poliuretany nie lubią kontaktu ze smarem,jedynie specjalny silikonowy. to ja wiem- w zestawie był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 (edytowane) Dziś dostawa z Aliexpress, w sumie nie wiem po co, ale cena atrakcyjna i trochę lepiej wyglada. Edytowane 13 Sierpnia 2019 przez Tomaszwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Co do dalszych modyfikacji : - wymiana gum stabilizatora przód + tył na poliuretanowe - Zrobione - pływające kierunki - Zrobione - założone LED Philips® Żarówki H11 X-tremeUltinon LED Gen2 - Zrobione - przyciemnione szyby - Zrobione Edytowane 24 Września 2019 przez Tomaszwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Oooo! Pojechałeś! A coś ode mnie?:D Też masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Tzn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 24 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 Siłowniki pod maską... A wracając do poliuretanów daj jakiś namiar skąd je ściągnąłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 12 godzin temu, JACKO29 napisał: Siłowniki pod maską... A wracając do poliuretanów daj jakiś namiar skąd je ściągnąłeś? https://siberianbushing.com/ Mam na stabilizatorze z przodu z tyłu i mam wrażenie że nie buja się tak na zakrętach jak na fabrycznych. Cena z wysyłką przystępna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasziek Opublikowano 9 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 W dniu 24.09.2019 o 16:28, Tomaszwi napisał: - założone LED Philips® Żarówki H11 X-tremeUltinon LED Gen2 - Zrobione jak spisuja sie te zarowki w nocy i w deszczu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszwi Opublikowano 10 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Naprawdę spoko, mam wrażenie ,że przedtem miałem świeczki założone. Światło ładnie się odcina. Tylko trzeba szukać tych H11, a nie fog-ów. Z montażem trochę zabawy bo ciasno, ale chciałem mieć ładnie poukładane. Samo wsadzenie palnika zajmuje 5 min. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 10 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 W dniu 13.08.2019 o 18:59, Tomaszwi napisał: Dziś dostawa z Aliexpress, w sumie nie wiem po co, ale cena atrakcyjna i trochę lepiej wyglada. Nie wiesz po co? A po to,żeby błoto i woda z butów nie dostawała się do przelotki przekładni...to raz,a dwa estetycznie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi