K.K1502 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Nie dawno kupiłem Nissana Qashqai 1.5dci 2008r diesel i mam pytanie jaki dokładnie olej się stosuję do silnika . Z góry dziękuję i pozdrawiam. Przeniesione z innego działu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mucka38 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 Jest temat na forum , ale przeczytanie go zajmie Ci dwa dni a zrozumienie jeszcze wiecej . Mam ten sam silnik i rocznik , podstawą jest wymiana oleju co 10000 km. , lub raz na rok . Ja zalewam olejem elf evolution 0W 30 i jest ok . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 17 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2019 myślę, że kolega wyżej dobrze określił temat, zmieniaj co 10tysi olej zgodnie ze specyfikacją producenta (serwisówka) a czy to będzie elf , trol, czy ogr... to twój wybór ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.