Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana radia na nowsze

krasti

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam podstawową wersję QQ z 2007 roku. W moim aucie radio jest aktualnie zwykłe, bez przycisku AUX, jedynie CD. Gdzieś znalazłem tanio radio z 6CD + AUX. Próbowałem je podłączyć, ale niestety po podłączeniu pojawia się tylko napis Eject CD i słychać jak napęd próbuje wyciągnąć / wciągnąć płytę. Nie działa przełączanie na żadną inną opcję  - radio, aux itp. Czy to oznacza raczej, że radio jest umarte?

Z tego co znalazłem w necie info, to pochodzi ono z polifta, czy to też może mieć znaczenie? Przy okazji wyciągając swoje, z tyłu jest takie samo wyjście jak w tym drugim radiu z AUX, spróbuję jutro podpiąć wiązkę AUX - kupiłem gdzieś kabel i ciekaw jestem czy to jakoś zadziała ze starym radiem. Ktoś może tego próbował? Dodam, że nie mam żadnego wyjścia AUX w schowku ani w podłokietniku. 

W załączniku to drugie "nowe" radio. Kod mam do niego również.

ezgif.com-webp-to-jpg.jpg

1 godzinę temu, krasti napisał:

... po podłączeniu pojawia się tylko napis Eject CD i słychać jak napęd próbuje wyciągnąć / wciągnąć płytę. Nie działa przełączanie na żadną inną opcję  - radio, aux itp.

A to ciekawe, bo miałem oba podobne objawy.

Auto kupiłem w czerwcu i stwierdziłem awarię CD - cała reszta chodziła jak należy. Któregoś dnia posiedziałem dłużej przy naprawie radyjka. Skojarzyłem, że skoro ono chce "EJECT CD" to może coś jest w środku i trzeba mu pomóc. Wsunąłem tępy zaokrąglony nóż do napędu i ruszając lekko góra-dół-prawo-lewo pomogłem wyjechać jednej płycie ze środka :wow:. Miała częściowo zdarty papier z opisu i to ją blokowało. Pozostałe 3 wyjechały już same. Od tamtej pory CD śmiga jak nowe.

Natomiast "zamrażanie" funkcjonalności wystąpiło u mnie dwukrotnie i nie znalazłem metody na odblokowanie. Po kilku godzinach samo wracało do normy. Tu chętnie skorzystałbym z podpowiedzi obeznanych kolegów.

O dziękuję, spróbuję podłączyć je na dłużej i "zostawić" wcześniej zaglądając do środka czy coś tam nie blokuje. Może jest jakiś przycisk "resetu" lub awaryjnego wyciągnięcia płyt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...