krasti Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 Witam, mam podstawową wersję QQ z 2007 roku. W moim aucie radio jest aktualnie zwykłe, bez przycisku AUX, jedynie CD. Gdzieś znalazłem tanio radio z 6CD + AUX. Próbowałem je podłączyć, ale niestety po podłączeniu pojawia się tylko napis Eject CD i słychać jak napęd próbuje wyciągnąć / wciągnąć płytę. Nie działa przełączanie na żadną inną opcję - radio, aux itp. Czy to oznacza raczej, że radio jest umarte? Z tego co znalazłem w necie info, to pochodzi ono z polifta, czy to też może mieć znaczenie? Przy okazji wyciągając swoje, z tyłu jest takie samo wyjście jak w tym drugim radiu z AUX, spróbuję jutro podpiąć wiązkę AUX - kupiłem gdzieś kabel i ciekaw jestem czy to jakoś zadziała ze starym radiem. Ktoś może tego próbował? Dodam, że nie mam żadnego wyjścia AUX w schowku ani w podłokietniku. W załączniku to drugie "nowe" radio. Kod mam do niego również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukisan Opublikowano 19 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 1 godzinę temu, krasti napisał: ... po podłączeniu pojawia się tylko napis Eject CD i słychać jak napęd próbuje wyciągnąć / wciągnąć płytę. Nie działa przełączanie na żadną inną opcję - radio, aux itp. A to ciekawe, bo miałem oba podobne objawy. Auto kupiłem w czerwcu i stwierdziłem awarię CD - cała reszta chodziła jak należy. Któregoś dnia posiedziałem dłużej przy naprawie radyjka. Skojarzyłem, że skoro ono chce "EJECT CD" to może coś jest w środku i trzeba mu pomóc. Wsunąłem tępy zaokrąglony nóż do napędu i ruszając lekko góra-dół-prawo-lewo pomogłem wyjechać jednej płycie ze środka . Miała częściowo zdarty papier z opisu i to ją blokowało. Pozostałe 3 wyjechały już same. Od tamtej pory CD śmiga jak nowe. Natomiast "zamrażanie" funkcjonalności wystąpiło u mnie dwukrotnie i nie znalazłem metody na odblokowanie. Po kilku godzinach samo wracało do normy. Tu chętnie skorzystałbym z podpowiedzi obeznanych kolegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krasti Opublikowano 19 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2019 O dziękuję, spróbuję podłączyć je na dłużej i "zostawić" wcześniej zaglądając do środka czy coś tam nie blokuje. Może jest jakiś przycisk "resetu" lub awaryjnego wyciągnięcia płyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.