dario33 Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Panowie, po zimie pora na wymianę ale nie mogę się doszukać jakiej pojemności powinien być akumulator do Terrana 2.4B 95r? Z elektryki jedynie radyjko i centralny, bez klimy, szyby manual. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 To szukaj pod hasłem pojemność a nie moc ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger1s Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 Katalog w firmie w której zamawiam części pokazuje 55-64Ah w zależności od firmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario33 Opublikowano 26 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 W dniu 25.03.2019 o 20:59, hugh_h napisał: To szukaj pod hasłem pojemność a nie moc ... Panie ekspert zanim Pan swoją mądrość napisał to już poprawiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 26 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2019 ciekawe rzeczy ... jakbym nie widział to chyba bym nie poprawiał s 143-144 https://www.akumulator.pl/sites/default/files/katalog_centra_interaktywny.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smutekh Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2019 ale macie problemy.....A tak na temat to Stara szkoła jest taka że jezeli chodzi o benzynowe silniki to np.1,6 potrzebuje ok. 45Ah,2.0-2,4 okolo 60Ah,3.0 około 74Ah.Oczywiście wazny jest też wydatek prądowy podawany w amperach.Jednak nie jest tak istotny jak w dieslach.Diesle taż potrzebują większej pojemności.Tak np.2.0 okolo 74Ah,3.0 około 100Ah oczywiście z odpowiednio większym prądem rozruchu.Ludzie jeszcze popełniają duży błąd myśląc że jak założą większy aku to bedzie lepiej.Zbyt dużego akumulatora alternator nie doładuje i aku zamiast wytrzymać 5 lat zasiarczy się i wytrzyma 2 lata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.