Daniel1983 Opublikowano 29 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2019 Witam, może ktoś pomoże, odłączyłem akumulator i na radiu wyświetli się komunikat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Author53 Opublikowano 31 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Radio jest oryginalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel1983 Opublikowano 31 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2019 Jest oryginalne clarion hy00e, samochód uzytkuje dopiero miesiąc, radio grało do momentu dołączenia od akumulatora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bogola Opublikowano 1 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2019 20 godzin temu, Daniel1983 napisał: Jest oryginalne clarion hy00e, samochód uzytkuje dopiero miesiąc, radio grało do momentu dołączenia od akumulatora Oryginalne, ale czy z tego samochodu? Znalazłem w necie ciekawe informacje na ten temat w kleje ci je może się przydadzą. "Mam problem z radiem w aucie nissan navara po włączeniu radia wywala błąd CHECK TH12HW INVALID EQ Nissan Navara rok 2008 Nr/model radia: CY14D " "A czy radio jest od tego auta w którym wyjechało z fabryki? Radio powinno się komunikować z innymi modułami zewnętrznymi w samochodzie jeżeli któregoś brakuje albo jest nie sprawne pojawia się informacja o błędzie że brakuje któregoś z komponentów audio. W białym gnieździe po prawej stronie od anteny powinny być wyprowadzenia H11, H12, H13 lub H14 dzięki podłączeniu tych 4 przewodów do masy powinien się komunikować i nie wywalać błędu. Taką informacje znalazłem w sieci dodatkowo można to wyłączyć poprzez modyfikacje epromu ale to musisz już prosić bardziej doświadczonych użytkowników". " Dokładnie nie wiem czy te radio jest akurat z tego auta ,ponieważ to samochód kolegi ojca więc wszystko możliwe . Jednak po szperaniu w necie jak i wyświetlanym komunikacie stwierdzić można że raczej nie .Ale chciałem się upewnić po odpowiedziach użytkowników tego forum .Po odpowiedziach wujka google można stwierdzić że trzeba wyedytować wsad epromu zmieniając numer VIN . Czy dobrze myślę ? Jeśli tak to jakim programem najlepiej to zrobić ?" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.