Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Koło zapasowe Qashqai 2.0DCI

kruczekagw

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

mam qashqaia 2.0dci niestety z zestawem naprawczym.  Jeżdżę w lato na kołach 18, w zimę na 16. Co polecacie na zapas pełnowymiarowy? Myślałem o dojazdówce, ale jakoś średnio jestem do niej przekonany.... I czy udało się komuś zdjąć te wszystkie "plastiki" pod podłogą na zestaw naprawczy i wsadzić tam koło? Czy wchodzi tylko dojazdówka czy w ogóle nic?

Dajcie znać, bo chciałbym wiedzieć co dokładnie kupić...

Ehh, że te wymyślili taki badziew jak zestaw naprawczy.

Znalezione obrazy dla zapytania wkÅad bagażnika nissan qashqai

to wyrzuciłem,mam 16" felgę alu pełnowymiarową ,trochę podnosi podłogę w bagażniku. Dojazdówka wejdzie akurat,ale nie wiem czy 16"dojazdówka podejdzie u Ciebie .Inna kwestia to rozmiarówka dojazdówek,jak to się ma do wielkości kół 16" ,18"

A resztę tego "badziewia" w okół tego też wyjąłeś? I czy ta podniesiona podłoga przeszkadza w użytkowaniu codziennym?

Co do rozmiarówki dojazdówek w instrukcji widziałem właśnie opcję 16" i 17" / na allegro tylko 16ki są.

Ps. jak mam 18" na lato, to jak kupię "na zapas" 16kę - będzie problem?

Jak mam 215/55R18 <--- to co najlepiej do tego dobrać wtedy?

Resztę zostawiłem.Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcie jak to wygląda

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

3 godziny temu, kruczekagw napisał:

Hej,

mam qashqaia 2.0dci niestety z zestawem naprawczym.  Jeżdżę w lato na kołach 18, w zimę na 16.

18 czy 16" to jest rozmiar obręczy - felgi, reszta to 215  to szerokość opony, wyrażona w milimetrach, a 55 wysokość profilu wyrażona w procentach, oznacza stosunek wysokości boku opony do jej szerokości. Nic nie piszesz o tym czy auto ma napęd na cztery koła. Mniejszy rozmiar może mieć wpływ na napęd 4x4. Ważny jest obwód opony a nie wysokość profilu, żeby był najbardziej zbliżony do tej na której jeździsz. Nie wiem jakie zaciski hamulcowe ma 2 dci. Przy dojazdówkach 16" mogą się nie zmieścić w feldze. Felga dojazdówek ma inny kształt niż normalna. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...