Baczek Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Witam, zakupiłem Micrusa K11 i zauważyłem, że kierowcy czasem mrugają ponieważ ich oślepiam i żeby nie jeździć jak pedał sprawdziłem lampę. Okazało się, że w środku, całe te gniazdo z żarówka itp, jest luźne, lata. W drugiej lampie nie mam tego problemu. Lampa do wymiany czy coś wypadło z zatrzasków? Spotkałem się w BMW z określeniem "jabłko" w którym to musi siedzieć, czy w Micrze jest podobnie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Prawdopodobnie wyczepiła się dźwignia zakończona łbem kulistym z mocowania przy odbłyśniku. Dźwignia jest z silniczkiem regulacji położenia odbłyśnika lub jego regulacji ręcznej (nie wiem jaki masz reflektor). Wpisz w szukajkę: "silniczek regulacji reflektora K11" - będziesz wiedział w czym rzecz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baczek Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Mam bez silniczka raczej, 93 rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2019 Obojętne. Kuliste zakończenie trzpienia silniczka czy podobny jemu trzpień śruby regulacji (jabłko) jest wczepione w ponacinane gniazdo mocowane na sztywno w odbłyśnik, uniemożliwiając jemu swobodne przemieszczanie się góra-dół. Zwykle trzpień wyczepia się z gniazda z powodu pęknięcia jednej z jego części lub samoistnie np. przy uderzeniu, stłuczce itp. Musisz wymontować reflektor i wcisnąć trzpień na swoje miejsce (łatwiej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.