buba1982 Opublikowano 2 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 Witajcie, ja z sąsiedniej grupy :-) Mam taki temat i zarazem pytanie: jest u nas w rodzinie Nissan Terrano II 2,7 TD z 2001r 3d - samochód od nowości, nigdy nie jeżdżony w terenie, przebieg pod 100 000km, stan wnętrza - niemalże jak nowy. Największy problem to to, że od ok 12 lat stoi w garażu i przez ostatnie 12 lat zrobił ok 1000km... i teraz temat, pytanie o orientacyjne koszty remontu takiego samochodu, przy założeniu, że odkupuje go od dziadka :-D za symboliczne 5000zł... - rama: cała ruda, przydałoby się jakieś piaskowanie + jakaś powłoka (baranek czy coś) - zawieszenie: gumy wyglądają tragicznie, większość jest popękana, zakładam całość do wymiany - silnik: niby nie ma wycieków, ale samochód nie jeździ - hamulce: sypie się z nich - zakładam wymianę - opony - wymiana (2005r.) Tak ogólnie to silnik pali i samochodem można pojechać ...na przegląd :-D Oboje z żoną mamy samochody, ale jakoś ciągnie mnie do takiego oldschoolowego pojazd ;-) - mógłbym sobie nim jeździć np. do pracy i na zakupy (o offroadzie póki co nie ma mowy - dziadek dostałby zawału), i tak się zastanawiam, ile do tego trzeba by włożyć, żeby go użytkować na co dzień, i czy w ogóle brać sobie ten problem na głowę... Z góry dzięki za sugestie i wypowiedzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 2 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2019 remont samemu z robotą samemu od 5000, w warsztacie na byle jak podobna kwota, zlecając rozłożenie wszystkiego zrobienie zgodnie ze sztuką robiąc wszystko co jest do naprawienia tak żeby był naprawdę na lata od 15-20k .... bez blacharki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.