Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Sprawdzenie historii auta po nr.vin

Oska771
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Szukałem w lupce ale bez skutku jeśli to nie ten temat proszę o przeniesienie do innego działu.

Mianowicie mam pytanie czy można sprawdzić historię QQ+2 po nr.vin auto sprowadzone przeze mnie z Niemiec.

Może ktoś z forumowiczów ma do tego dostęp próbowałem w naszych salonach bez skutku. Dziękuję i pozdrawiam.

Dzięki bardzo ale to jest dekoder Vin bardziej chodziło mi o sprawdzenie historii przeglądów w serwisie może ktoś ma dojście do niemieckich serwisów.

Masz jakąś książkę serwisową ?  Jeden właściciel w Niemczech ?

Jest książka 1 właściciel ale brak wpisów prawdopodobnie wpisywali w system a nie w książkę.Przebieg wg przeglądów dekry wygląda ok .

Zgadza się, to nie historia auta tylko jego identyfikacja.
Zresztą mój numer VIN obnaża błędy darmowych detektorów vin.
Mam samochód w wersji N-connecta a w większości tych portali rozpoznaje go jako Acenta. Innym razem dowiedziałem się, że mój silnik to 1,2/115 a w rzeczywistości mam 1,6/163.
:-)

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Wydaje się ,że najlepiej udać się do salonu Nissana.

Sorki pisałeś ,że  sprawdzałeś w salonach.

Ja nie wiem czy nissan ma jakąś ogólna bazę serwisową ze szczegółami , nawet jeśli to pewnie coś bardzo podstawowego , najłatwiej to właśnie odnaleźć serwis w jakim było auto serwisowane i tam zadzwonić... szuka się pieczątek z ksiazki , adresu salonu. Jak jeden właściciel  jest duża szansa że auto było serwisowane w jednym miejscu....

W Polsce Nissan nie ma wspólnej bazy danych. Porażka. Każdy dealer ma tylko swoją i nie ma ogólnopolskiej.
Jak w innych krajach? Tego nie wiem.

• Thanks 1

Próbuj uzyskać inf .w niemieckim serwisie , gdzieś na forum ktoś chwalił się że uzyskał takie informacje

Ponownie pytałem w serwisie o historię odpowiedziano mi że mogą sprawdzić tylko przebyte akcje serwisowe oczywiście poprosiłem o nie i o dziwo Pani napisała mi że auto miało takie 2 akcje wykonane ...czyli mają historię bo jak by to wiedzieli jak dopiero sprowadziłem auto .Więc ponownie pisze do Pani że jeśli wiedzą że auto miało i zaliczyło takie akcje widocznie mają i znają jego historię oczywiście odpowiedz była że nie mają:).

Masakra może ktoś z kolegów pracuje w Nissan Polska i pomoże mi ,dzięki serdeczne.

pytanie jest czego szukasz ? chcesz przebieg potwierdzić czy co ? czy tylko dla własnego info,

szukaj jakiś pieczątek, nalepek serwisowych, stempelków, faktur z niemieckiego serwisu ... trzeba dzwonić, pisać tam

czyli co musisz tam osobiście pojechać (do Niemiec), czy jak ? czy RODO też na auta obowiązuje .................

Akcje serwisowe działają w "drugą stronę".
Jeśli taka jest prowadzona to w bazie akcji są wszystkie numery VIN, pojazdów które dana akcja obejmuje. Wtedy zgłaszając sie na nią, Twój VIN zostaje zarejestrowany jako wykonany i jest to w historii. Ale to jest historia akcji serwisowej a nie Twojego pojazdu.