Loxeal Opublikowano 8 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2019 Czy ktoś ma Serenke zarejestrowaną jako zabytek ? Jak coraz częściej o tym myślę. Czy 22 lata to już klasyk ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 9 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2019 Żeby obecnie to auto dostało żółte tablice musiało by być wyjątkowe, posiadać dużą wartość kolekcjonerską, tego wymogu te auto nie spełnia. Inny wymóg mówi, że auto musi mieć minimum 25/30 lat (zależy od województwa i konserwatora) i być nieprodukowane od 15lat, być tkz oryginalne... Według mnie Serena nawet gdyby miała 25lat to na tą chwilę nie zasługuje na miano klasyka/youngtimera i szanujący się konserwator nie powinien dopuścić takiego auta do żółtych tablic .... Ja uważam że tego typu auto powinny dostawać status klasyka, w wieku ok. 40-50lat ...inaczej psuje się rynek aut zabytkowych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 11 Maja 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2019 Hmm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loxeal Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2019 Zabytek nie zabytek - jeździ dalej - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.