pele Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 moja alma, bierze olej, tak z litr na 500km, moje pytanie, czy zmienić olej na mineralny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 zrobić silnik, bo to dość dużo a moze gdzieś ucieka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Nic to nie da, nawet jak zalejesz go motodoktorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pele Opublikowano 9 Czerwca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 silnik spala, a jak zmienie na gestrzy - to nic to nie da? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 Niestety nic, sprawdzałem na sobie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazik_R52 Opublikowano 9 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2019 3 hours ago, pele said: silnik spala, a jak zmienie na gestrzy - to nic to nie da? no dobra zmniejszy o 10%, będzie brał 0.9 litra, a nawet niech o 20% to 1.8 litra oleju na 1000km zadowoli Cię ? silnik do remontu na 100%, jeśli nie ma wycieku ale wiesz co, zrób dobrą robotę dla potomnych, najlepiej zalej jakiś 10W40, 15W40 high mileage i dasz nam wyniki z ciekawości na ile te oleje zmniejszają jego konsumpcję w takim ciężkim wypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Testowałem u siebie w Opelku X20XEV (pił 1 L/1000km) rózne oleje i motodoktory nic to nie dawało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawnowerman Opublikowano 10 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 Jak mało jeździsz to po prostu dolewaj. Jak dużo to tylko remont. Chyba, że pasuje jakieś 1.8 od następnych modeli nissana ? U mnie [1.5 w N16] brał po ~220 tys i udało się znaleźć następny silnik. Ale też nie wiem za ile zacznie brać znowu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.