mxmanus Opublikowano 15 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zamieszczam ten post ponownie aby łatwo było odnaleźć tą przydatną instrukcję. Jak ktoś nie ma spolszczonej stacji, czyli oryginalny sof, to faktycznie mapy na karcie zawierają polskiego lektora "Agnieszka". Aby uzyskać w nawigacji polskie komunikaty wystarczy włożyć kartę od nawigacji do czytnika w komputerze, odnaleźć plik voice.sys, jest on w cryptnav/cfg/voice. Otworzyć plik w notatniku, skopiować wiersze spod pozycji Agnieszka, wkleić wiersze podmieniając linie we wszystkich innych lektorach, zapisać plik. To wszystko. Aby mieć spowrotem np. język angielski trzeba zmiany odwrócić,najlepiej mieć kopię pliku voice.sys sprzed modyfikacji. Nie sprawdzałem tego na oryginalnej karcie SD bo takiej nie mam i nie wiem czy czasem nie jest trwale zabezpieczona przed zapisem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mxmanus Opublikowano 16 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2019 Niestety wygląda na to, że jednak na oryginalnej karcie opisany sposób nie działa. Pozostaje zaopatrzyć się w Samsunga EVO - CID Changable. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.