sundayman Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Znalazłem takie ledowe tylne lampy do Navary ; https://www.ebay.com/itm/For-2005-2017-Nissan-Frontier-Red-Clear-LED-Rear-Brake-Tail-Lights-Lamps-Pair-/273784253508?fits=Make%3ANissan|Model%3AFrontier albo https://www.carid.com/2007-nissan-frontier-taillights/ipcw-led-tail-lights-659557437.html?parentsubmodel[]=SUBMODEL|King+Cab#specifications Któryś z kolegów (albo koleżanek ) może posiada taki wynalazek i się wypowie jak to się sprawuje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 23 Czerwca 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2019 Te lampy z linków nie są na nasz rynek. Są symetryczne - dwa światła cofania albo dwa mgielne (te pierwsze da się prosto przerobić bo mają żarówki, a led są tylko pozycja/stop). Moim zdaniem lepiej zainwestować w dobre żarówki led. W razie jak się spali to na każdej stacji kupisz zwykłą na wymianę. A jak taka lampa przestanie działać to pewnie tylko wymiana zostaje na nową (której na żadnej stacji nie kupisz). Kwesti wizualnych nie oceniam bo wiadomo.... mi się podobać nie muszą. Co do żarówek led dwuwłóknowych to polecam firmy osram. Mam w motocyklu i się sprawdzają. Jest wyraźna różnica między stopem a pozycją (w tanich ledach za dnia różnicy prawie nie widać). Niestety kosztują koło 100zł za 2szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sundayman Opublikowano 13 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Wstępnie też myślałem właśnie o wymianie żarówek na LED, choć problemem jest znalezienie tych o dobrej jakości... Faktem jest, że w razie awarii może być problem z tymi chińskimi lampami. Czytałem też, że jakość wykonania jest taka sobie. No cóż, chyba na razie rzeczywiście wstawię LED-y, a potem się zastanowię jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.