gii113 Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 Witajcie drodzy Internauci. Mam pytanie co do samochodu Nissan Primera P12 (1.6 benzyna + gaz). Ostatnio pojawiły się problemy z odpalaniem po postoju. Kręci bez najmniejszego problemu ale często muszę długo kręcić aby załapało. Nieważne czy zgaszę go wcześniej na benzynie czy na gazie. Również nieważne czy stopni jest 5 czy 35 jak ostatnio. Po prostu zawsze po postoju tak jest, nawet już po kilkugodzinnym. Czy ktoś mógłby doradzić co mógłbym zrobić? Używam regularnie dodatków do benzyny różnych firm - naprzemiennie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDoki Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 5 godzin temu, gii113 napisał: Witajcie drodzy Internauci. Mam pytanie co do samochodu Nissan Primera P12 (1.6 benzyna + gaz). Ostatnio pojawiły się problemy z odpalaniem po postoju. Kręci bez najmniejszego problemu ale często muszę długo kręcić aby załapało. Nieważne czy zgaszę go wcześniej na benzynie czy na gazie. Również nieważne czy stopni jest 5 czy 35 jak ostatnio. Po prostu zawsze po postoju tak jest, nawet już po kilkugodzinnym. Czy ktoś mógłby doradzić co mógłbym zrobić? Używam regularnie dodatków do benzyny różnych firm - naprzemiennie. Pozdrawiam cześć. powiem ci ze mam podobny problem . itez nie moge sobie z tym poradzic. podłączyłem go pod komputer i pokazało że to problem z rozrządem ,ale jak spytałem mechanika czy wydając w granicach 1800 pln na rozrząd do starego auta da mi gwarancje to bezradnie rozłożył ręce i nie wiedział co mi odpowiedziec . porozłaczałem wszystkie wtyczki przy silniku łącznie z ta na dole od bodajże od czujnika położenia wału przeczysciłem wypsikałem srodkiem do stykówi na jakis czas było ok ale problem powrócił . wiem tylko ze im cieplej na dwoze tym cześciej podczas jazdy mi traci moc ,po ostygnieciu jedzie normalnie . ale jak ty bys szybciej rozwiązał ten problem prosze daj mi znac .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 2 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2019 6 godzin temu, gii113 napisał: Witajcie drodzy Internauci. Mam pytanie co do samochodu Nissan Primera P12 (1.6 benzyna + gaz). Ostatnio pojawiły się problemy z odpalaniem po postoju. Kręci bez najmniejszego problemu ale często muszę długo kręcić aby załapało. Nieważne czy zgaszę go wcześniej na benzynie czy na gazie. Również nieważne czy stopni jest 5 czy 35 jak ostatnio. Po prostu zawsze po postoju tak jest, nawet już po kilkugodzinnym. Czy ktoś mógłby doradzić co mógłbym zrobić? Używam regularnie dodatków do benzyny różnych firm - naprzemiennie. Pozdrawiam Zakręć butlę od LPG i zobacz co będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gii113 Opublikowano 24 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 W dniu 2.07.2019 o 17:04, DINO napisał: Zakręć butlę od LPG i zobacz co będzie Zakładając że wszystko będzie okej, co wtedy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 24 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2019 Problem z LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Stawiam na czujnik połoźenia wału - moźna znaleźć na You Tube z wyjasnieniem dlaczego tak się dzieje ( na cieplym silniku tworzy się przerwa w uzwojeniu czujnika wału stąd takie jaja z odpalaniem ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 1.6 raczej nie miały problemu z łańcuchem , tylko 1.8 i 1.5 choć może być tak jak piszesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek59 Opublikowano 27 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2019 Miałem to samo. Przyczyną tych objawów był parownik gazu. Po wymianie znów odpala od tyrpnięcia. Za parownik, filtr i wymianę zapłaciłem 450 zeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.