zpastuszka Opublikowano 4 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2019 Dzień Dobry, Nissan Micra K12 1.0 rok produkcji 2005 Od dwóch miesięcy mam problem z otwieraniem tylnej klapy. Normalne otwieranie jest z przycisku w klapie, który steruje zamkiem elektrycznym (do przycisku wchodza dwie żyły, a do zamka cztery żyły). Średnio raz na pieć razy nie mogę otworzyć klapy normalną metodą. W sytuacji, kiedy jest to niemożliwe mam plan-B i otwieram od środka awaryjnie (w zamku znajduje sie zasuwka, którą przesuwam). Wymagało to zdjecia półki, aby móc od wewnątrz samochodu dostawać sie do zamka w bagażniku. Wymieniłem zamek w klapie na nowy i objaw jest dokładnie ten sam, kilka razy udaje sie otworzyć normalną metodą, a średnio za piątym, szóstym razem nie udaje się i trzeba stosowac plan-B dostając się od środka do bagażnika. Czy może ktos z szanownych forumowiczów miał podobne doswiadczenia? Może ma pomysł na rozwiązanie problemu? pozdarwiam Zbyszek P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 1 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2019 Przyszedł czas na przycisk klapy. Pierwsza niespodzianka - ktoś tu już był! Chyba był za mały albo nie był idealnie na środku, dlatego nie trafiał w plastik mający nań naciskać. Nie wiem - nie działało to dobrze. Ale przynajmniej coś polutował, a nie tylko skręcił: Podmieniłem na większy mikrostyk: Dodałem uszczelkę: Nawet jej nie widać po złożeniu: No i działa. Zobaczym jak długo wytrzyma... Jednak 50 gr vs. 200+ zł za nowy przycisk to spora motywacja. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Balbinna Opublikowano 22 Lutego 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2020 o mój kolor auta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nur83 Opublikowano 25 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2020 Micra K12 naprawa wymiana mikrostyku bagażnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusina Opublikowano 26 Marca 2020 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2020 Najpierw chciałem naprawić takim małym, ale potem doszedłem do wniosku, że większy będzie bardziej trwały. A tutaj naprawiają wielgachnym przyciskiem: http://www.3dlabellingsystems.com/pages/micra_faulty_boot_switch.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.