TommekG Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Mam problem z moim Nissanem Qashqai 2.0 benzyna +gaz z 2007 r. Dziś podczas jazdy wyskoczył błąd Check Engine i zaczął silnik nierówno pracować. Po podłączeniu pod komputer okazało się że to błąd P0300 wypadanie zapłonu. W instrukcji serwisowej wyczytałem że to może być przyczyna czujnika położenia wału ale według mnie to raczej odpada bo by nie odpalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 sprawdz lpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 A co może być nie tak ? Bo na benzynie to samo jest nie ma różnicy czy gaz czy benzyna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 nie wiem ale aby sprawdzić trzeba odłączyć jeden układ zasilania, czyli LPG zakręcając butlę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 To to sam mogę zrobić zakręcając butlę i myślisz że powinien na benzynie wtedy chodzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 26 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 nie wiem ale od tego trzeba zacząć i pojeździć na PB i sprawdzić czy problem powrca, LPG jest bardziej wymagające Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 To idę zaraz zakręcę gaz bo jak wyłączam przez włącznik to nic nie pomaga. Zastanawia mnie te dymienie tylko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Temat do zamknięcia winna była cewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.