Nowa111! Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Ostatni o zauważyłam że za lewym tylnim kołem w moim Qashqaiu 07 coś się dzieje. Otóż chyba pękł w poprzek wachacz tak na środku. Czy można by było to zabezpieczyć żywicą naprawczą a na to jakiś podklad zabezpieczający ? Prawa strona jest ok.Ale martwi mnie ta lewa.Wymiana na nowy to zapewne ogromy koszt. Może macie jakiś Inny pomysł ?. Ile może zająć taka wymiana wachacza? Furki potrzebuję codziennie na dojazdy do pracy. Myślałam że może coś by połatał chociaż do lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 3 godziny temu, Nowa111! napisał: Ile może zająć taka wymiana wachacza? Kilka godzin, może nawet cała dniówka. Niestety ale trzeba wymienić oba wahacze i do tego jeszcze ustawić geometrię. 3 godziny temu, Nowa111! napisał: Myślałam że może coś by połatał chociaż do lata. Można spróbować pospawać, ale tam raczej nie będzie już co do czego spawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 30 Marca 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Jesteś świadoma co się stanie jak będziesz jechać 90 km/h i wpadniesz w dziurę i ten wahacz ci pęknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Odnoszę wrażenie, że Nowa111 ma do swojego problemu podobne podejście jak te blondynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sk_slawek Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 Z tymi ogromnymi kosztami nie przesadzaj. Wymieniaj póki czas. Nawet na hol nie weźmiesz jak trzaśnie, a laweta kosztuje P.S. 19.03.2020 za litr ON zapłaciłem 3.98, dziś 7.96 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowa111! Opublikowano 30 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2022 No i wymieniam w przyszłym tygodniu.Koszt trochę mnie przeraził bo mechanik krzyknął 2i5 koła. Nie wiadomo czy tylko będzie sam wachacz. Podejrzewam że nic nie było robione od istnienia autka. Poza wymianą klockow i tarcz za mojej kadencji. 4 godziny temu, Andrzej G napisał: Odnoszę wrażenie, że Nowa111 ma do swojego problemu podobne podejście jak te blondynki To się mylisz , bo grzebanie w autkach to moje hobby. Trzeba jeździć tak żeby nie wpaść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seba37 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 (edytowane) 2500 za jedną sztukę czy komplet ?? Nie wiele tam sie może popsuć oprócz tych nieszczęsnych wachaczy , najwyżej amortyzatory mogą być wypracowane . Pozdrawiam Edytowane 4 Kwietnia 2022 przez Seba37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2022 Mi się wydaje że za komplet razem z geometria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowa111! Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Ze wszystkim. Właśnie czekam na tel. po odbiór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2022 Najtańszy komplet 2 wahaczy to ok 800zl więc dziwne by było jakby za jeden tyle krzyknął.Daj znać co ci tam wstawił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowa111! Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Auto odebrane za całość wyszło 2080 zl. 2 wachacze tylnie, miedziane przewody hamul. , geometria , no i śruba bo nie dało rady odkręcić i robocizna. Zobaczymy jak się będzie jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 9 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2022 23 minuty temu, Nowa111! napisał: Zobaczymy jak się będzie jeździć. Teraz przynajmniej masz duże szanse dożyć spokojnej starości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 W dniu 9.04.2022 o 14:40, Nowa111! napisał: wyszło 2080 zl. Niemało, zakładając że wahacze najtańsze zamontowali. No chyba że OE z ASO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 50 minut temu, cezzar1 napisał: Niemało, zakładając że wahacze najtańsze zamontowali. No chyba że OE z ASO Nie zawsze zamiennik oznacza gorszą jakość od tego co montuje fabryka, czy ASO. Wystarczy wspomnieć o akumulatorach, siłownikach klap bagażnika, żarówkach, etc. To, że w ASO zabulisz jak za zboże nie oznacza, że dostaniesz coś lepszego. Czytałeś jak jednemu z kolegów założyli w ASO folie przyciemniające na szybach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Andrzej G napisał: Nie zawsze zamiennik oznacza gorszą jakość od tego co montuje fabryka Chodzi mi o cenę za usługę, nie o jakość części, bo koleżanka nie powiedziała, co dokładnie zamontowali no i gdzie to montowali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowa111! Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Wachacz Yomato 514,94 * 2 Mechanik za wymianę wziął 700 zl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2022 Yamato;)Chińszczyzna ale nie będzie źle ,ja mam też budżetowe nty i się nic z nimi nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowa111! Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 W piątek jadę na sprawdzenie jak wyglada montaż i czy nic sie nie dzieje. Wiadomo że tył przsiadzie trochę od użytkowania. Ale się zobaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 20 Kwietnia 2022 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2022 (edytowane) A dlaczego ma przysiąść?tam się nic nie wyrabia przecież.To co on ci teraz wyżej stoi??? Edytowane 20 Kwietnia 2022 przez calypso83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej G Opublikowano 22 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2022 W dniu 20.04.2022 o 15:25, calypso83 napisał: A dlaczego ma przysiąść?tam się nic nie wyrabia przecież. Ale niektórzy mogą tam rozrabiać ... ale żeby z tego powodu aż amorki miały przysiąść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowa111! Opublikowano 24 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2022 W dniu 20.04.2022 o 15:25, calypso83 napisał: A dlaczego ma przysiąść?tam się nic nie wyrabia przecież.To co on ci teraz wyżej stoi??? Chodziło o ułożenie tuleji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2022 Uderz w kanapę a amory się odezwą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtsw466 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 W dniu 18.04.2022 o 12:20, Nowa111! napisał: Wachacz Yomato 514,94 * 2 Mechanik za wymianę wziął 700 zl Kolego gdzie kupiłeś wahacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtsw466 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Witam Panowie to jest coś warte? Bo powiem szczerze nie ma w czym wybierać... https://allegro.pl/oferta/wahacz-wzdluzny-tyl-l-p-i-sruby-nissan-x-trail-t31-12071164508 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi