Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wahacz tył jaki

calypso83
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatni o zauważyłam że za lewym tylnim kołem w moim Qashqaiu 07 coś się dzieje. Otóż chyba pękł w poprzek wachacz tak na środku. Czy można by było to zabezpieczyć żywicą naprawczą a na to jakiś podklad zabezpieczający ? Prawa strona jest ok.Ale martwi mnie ta lewa.Wymiana na nowy to zapewne ogromy koszt. Może macie jakiś

Inny pomysł ?.

Ile może zająć taka wymiana wachacza? Furki potrzebuję codziennie na dojazdy do pracy. Myślałam że może coś by połatał chociaż do lata.

3 godziny temu, Nowa111! napisał:

Ile może zająć taka wymiana wachacza?

Kilka godzin, może nawet cała dniówka. Niestety ale trzeba wymienić oba wahacze i do tego jeszcze ustawić geometrię.

3 godziny temu, Nowa111! napisał:

Myślałam że może coś by połatał chociaż do lata.

Można spróbować pospawać, ale tam raczej nie będzie już co do czego spawać.

Jesteś świadoma co się stanie jak będziesz jechać 90 km/h i wpadniesz w dziurę i ten wahacz ci pęknie?

Z tymi ogromnymi kosztami nie przesadzaj. Wymieniaj póki czas. Nawet na hol nie weźmiesz jak trzaśnie, a laweta kosztuje

P.S. 19.03.2020 za litr ON zapłaciłem 3.98, dziś 7.96

No i wymieniam w przyszłym tygodniu.Koszt trochę mnie przeraził bo mechanik krzyknął 2i5 koła. Nie wiadomo czy tylko będzie sam wachacz. Podejrzewam że nic nie było robione od istnienia autka. Poza wymianą klockow i tarcz za  mojej kadencji. 

4 godziny temu, Andrzej G napisał:

Odnoszę wrażenie, że Nowa111 ma do swojego problemu podobne podejście jak te blondynki

020bcaff0f5f1c72075f7d9e230d711f.jpg

To się mylisz , bo grzebanie w autkach to moje hobby.

Trzeba jeździć tak żeby nie wpaść. 

2500 za jedną sztukę czy komplet  ?? Nie wiele tam sie może popsuć oprócz tych nieszczęsnych wachaczy , najwyżej amortyzatory mogą być wypracowane . 

Pozdrawiam

Edytowane przez Seba37

Najtańszy komplet 2 wahaczy to ok 800zl więc dziwne by było jakby za jeden tyle krzyknął.Daj znać co ci tam wstawił

Auto odebrane za całość wyszło 2080 zl.

2 wachacze tylnie, miedziane przewody hamul. , geometria , no i śruba bo nie dało rady odkręcić i robocizna. Zobaczymy jak się będzie jeździć. 

W dniu 9.04.2022 o 14:40, Nowa111! napisał:

wyszło 2080 zl.

Niemało, zakładając że wahacze najtańsze zamontowali. No chyba że OE z ASO :)

50 minut temu, cezzar1 napisał:

Niemało, zakładając że wahacze najtańsze zamontowali. No chyba że OE z ASO :)

Nie zawsze zamiennik oznacza gorszą jakość od tego co montuje fabryka, czy ASO. Wystarczy wspomnieć o akumulatorach, siłownikach klap bagażnika, żarówkach, etc.

To, że w ASO zabulisz jak za zboże nie oznacza, że dostaniesz coś lepszego. :emot060:

Czytałeś jak jednemu z kolegów założyli w ASO folie przyciemniające na szybach ? :dribble:

3 godziny temu, Andrzej G napisał:

Nie zawsze zamiennik oznacza gorszą jakość od tego co montuje fabryka

Chodzi mi o cenę za usługę, nie o jakość części, bo koleżanka nie powiedziała, co dokładnie zamontowali no i gdzie to montowali.

W piątek jadę na sprawdzenie jak wyglada montaż i czy nic sie nie dzieje. Wiadomo że tył przsiadzie trochę od użytkowania. Ale się zobaczy

A dlaczego ma przysiąść?tam się nic nie wyrabia przecież.To co on ci teraz wyżej stoi???

Edytowane przez calypso83

W dniu 20.04.2022 o 15:25, calypso83 napisał:

A dlaczego ma przysiąść?tam się nic nie wyrabia przecież.

Ale niektórzy mogą tam rozrabiać :laie_67: ... ale żeby z tego powodu aż amorki miały przysiąść :wow:

W dniu 20.04.2022 o 15:25, calypso83 napisał:

A dlaczego ma przysiąść?tam się nic nie wyrabia przecież.To co on ci teraz wyżej stoi???

Chodziło o ułożenie tuleji ?

• 11 miesięcy temu...