Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Samochodzik z kluczykiem mruga cały czas ...oraz CZUJNIK WAŁKA ROZRZĄDU

demise

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Panowie i Panie potrzebuję pomocy

Dzisiaj Nissan odmówił posłuszeństwa po włożeniu kluczyka do stacyjki nie zgasła kontrolka" Samochodzika z kluczykiem " autko oczywiście kręci lecz wiadomo nie odpala.

Oczywiście sprawdziłem forumowe znalezione metody na ten problem czyli odłączanie akumulatora , zamykanie otwieranie przekręcanie kluczukiem tam i z powrotem , wysuwałem pierścień bliżej kluczyka  jednak nie przyniosło to skutku.

Ściągnąłem obudowę kierownicy wyciągnąłem pierścień i okazało się że ten bezbarwny pierścień jest pęknięty, ten biały poniżej jest cały(dodaje zdjęcia) i tu moje pytanie 

Czy to może był przyczyna nie czytania kluczyka , czy mogę to skleić jestem otwarty na pomysły

ps. przeczyściłem delikatnie założyłem nie zakładając obudowy kierownicy odpaliłem Primerkę uradowany poskręcałem wszystko problem z odpaleniem jednak nie ustąpił był to jednorazowy fart :-(

20190729_211404.jpg

20190729_211417.jpg

20190729_211455.jpg

20190729_211500.jpg

Walka trwa nadal wszystkie kostki odpiąłem styki przeczyściłem specjalnym preparatem i dalej nic, pozostaje wymiana pękniętego kręgu z anteny. 

Długo się wpatrywałem i żadnych styków drucików  tam nie widzę  jak było na forum opisane i nie wiem co niby miałbym lutować( no chyba że są rożne wersje anten immo)???

Nissan odjechał na lawecie do elektryka samochodowego

Nissan odpalony jednak zbiegły się na to dwie awarie

pierwsza immo ( działania w/w  jednak przyniosły skutek po zamianie pękniętego plastiku na używany z tej stacyjki https://allegro.pl/oferta/stacyjka-kluczyk-nissan-primera-p12-1-8-16v-04r-8155398285?snapshot=MjAxOS0wNy0zMFQxOTowNjowNi42NzlaO2J1eWVyO2Q3MjNiNTQwNjg1MDhkOTZkZmY5ZjEwMWYzOTdjZjA1NDYwYzk3MjE0NDQ3MThlNWE1ZDk4NTRjM2FmODRiYTc%3D   )

druga awaria siadł CZUJNIK WAŁKA ROZRZĄDU (niestety dziś sobota więc taki czujnik nie był dostępny w sklepach motoryzacyjnych zakupiony na auto złomie w poniedziałek kupuje nowy)

https://allegro.pl/oferta/czujnik-walka-rozrzadu-nissan-primera-p12-1-6-16v-7933501190?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_mtrzcj_czesci_pla_czesci-samochodowe&ev_adgr=Części+samochodowe&gclid=EAIaIQobChMIxYvBg9nm4wIVlumaCh3sOwXSEAQYBCABEgKNIvD_BwE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...