Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Gaśnie Lub Spada na Bardzo Niskie Obroty

evilback

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem posiadaczem Nissana Primery WP12 z silnikiem 2.0 benzyna QR20DE + LPG 140km z 2002 roku.

Mój problem jest taki iż od kiedy nabiłem klimę {po zakupie był przegryziony przewód} auto na włączonej klimie spada bardzo nisko na obroty w granice 200-300 a czasem gaśnie w trakcie wyrzucenia na luz lub po prostu stawania na światłach, bez włączonej klimatyzacji dzieje się to samo ale nie spada aż tak nisko w granice 500-600 obrotów.

Auto posiada 3 letnią instalacje LPG Staga.

Dodam że w silniku mam dość głośne stuki od popychaczy zaworowych ale osobiście uważam ze to nie od tego ponieważ auto ma moc i sunie po drodze że nie trzeba prosić tylko z tym wolnymi obrotami jest problem.

Obstawiam przepustnice ale części do Nissanów nie słyną z taniości wiec ciężko mi kopić nowa bez uprzedniego upewnienia się mam w warsztacie 2 komputery diagnostyczne ale żaden z nich nie wykazuje błędów od przepustnicy a tez od niczego innego no bezbłędny motor jest ;]

Poproszę o rady gdzie szukać przyczyny z góry za wszystkie odpowiedzi dziękuje. 

Witam. U mnie było podobnie. Okazało się że naciągnięty łańcuch rozrządu. Sprawdź. Wystarczy odkręcić górną osłonę rozrząd gdzie jest napinacz. Sprawdź ile wysunięty jest napinacz. Powyżej 17mm jest źle...

Pozdrawiam

Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka

• 2 tygodnie później...
W dniu 11.08.2019 o 23:31, drumal napisał:

To nie to rozrząd nowy zakładałem niecały 10000km temu ale sprawdziłem i jest dobrze 

Podjedz do mechanika od klimy i niech sprawdzi cisnienie w klimie na spręźaniu i rozpręzaniu , podejrzewam za duźe cisnienie sprezania a ma to zwiazek z przypchanym zaworze rozpręźnym

witam

dołączę się do wątku bo również od zakupu borykam się z problemem braku wolnych obrotów i gaśnięcia po przegazowaniu

Po wymianie rozrządu ( wczoraj skończyłem) niestety problem został .

Pod kompem zero błedów ale chyba mam winowajce ... Przepływomierz  

Dlatego  piszę tego posta może ma ktoś i mu leży sprawna przepływka 0 280 218 096 BOSCH 22680 6N210 

Jak również pytanie jakie macie wskazania przepływu przy wolnych obrotach w P12 2.0 ??? 

Dzięki za szybką odpowiedź bo jak coś muszę kupić przepływomierz ale na 100 % nie jestem pewny a nie mam jak sprawdzić

Chyba że jest ktoś z okolic Krakowa i mógłby pożyczyć ... podjechać na sprawdzenie 

Pozdrawiam  

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...