evilback Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2019 Witam, jestem posiadaczem Nissana Primery WP12 z silnikiem 2.0 benzyna QR20DE + LPG 140km z 2002 roku. Mój problem jest taki iż od kiedy nabiłem klimę {po zakupie był przegryziony przewód} auto na włączonej klimie spada bardzo nisko na obroty w granice 200-300 a czasem gaśnie w trakcie wyrzucenia na luz lub po prostu stawania na światłach, bez włączonej klimatyzacji dzieje się to samo ale nie spada aż tak nisko w granice 500-600 obrotów. Auto posiada 3 letnią instalacje LPG Staga. Dodam że w silniku mam dość głośne stuki od popychaczy zaworowych ale osobiście uważam ze to nie od tego ponieważ auto ma moc i sunie po drodze że nie trzeba prosić tylko z tym wolnymi obrotami jest problem. Obstawiam przepustnice ale części do Nissanów nie słyną z taniości wiec ciężko mi kopić nowa bez uprzedniego upewnienia się mam w warsztacie 2 komputery diagnostyczne ale żaden z nich nie wykazuje błędów od przepustnicy a tez od niczego innego no bezbłędny motor jest ;] Poproszę o rady gdzie szukać przyczyny z góry za wszystkie odpowiedzi dziękuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drumal Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2019 Witam. U mnie było podobnie. Okazało się że naciągnięty łańcuch rozrządu. Sprawdź. Wystarczy odkręcić górną osłonę rozrząd gdzie jest napinacz. Sprawdź ile wysunięty jest napinacz. Powyżej 17mm jest źle...Pozdrawiam Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evilback Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 W dniu 11.08.2019 o 23:31, drumal napisał: To nie to rozrząd nowy zakładałem niecały 10000km temu ale sprawdziłem i jest dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voyager1956 Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2019 Podjedz do mechanika od klimy i niech sprawdzi cisnienie w klimie na spręźaniu i rozpręzaniu , podejrzewam za duźe cisnienie sprezania a ma to zwiazek z przypchanym zaworze rozpręźnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drumal Opublikowano 25 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2019 witam dołączę się do wątku bo również od zakupu borykam się z problemem braku wolnych obrotów i gaśnięcia po przegazowaniu Po wymianie rozrządu ( wczoraj skończyłem) niestety problem został . Pod kompem zero błedów ale chyba mam winowajce ... Przepływomierz Dlatego piszę tego posta może ma ktoś i mu leży sprawna przepływka 0 280 218 096 BOSCH 22680 6N210 Jak również pytanie jakie macie wskazania przepływu przy wolnych obrotach w P12 2.0 ??? Dzięki za szybką odpowiedź bo jak coś muszę kupić przepływomierz ale na 100 % nie jestem pewny a nie mam jak sprawdzić Chyba że jest ktoś z okolic Krakowa i mógłby pożyczyć ... podjechać na sprawdzenie Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.