calypso83 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Witajcie przy przyspieszaniu trzęsie mi buda .czy dobry trop to walnięty przegub wewnętrzny?czy on powinien mieć taki luz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitet Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Wymieniać jak najszybciej, jeżeli szklanka nie wybita wystarczy wymiana samego krzyżaka (tripodu) Luz za***isty . Może być tyko lekko wyczuwalny (promieniowy) i luz osiowy wzdłużny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2019 Podziekował.takie coś z dnia na dzień mi się zrobiło .raczej będę kupował komplet bo guma nie wygląda też na idealną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2019 Przegubig wymieniony,w takim stanie był tripod .teraz jest już ok Jakby ktoś sam wymieniał to przygotować trzeba sobie jakiś pojemnik, miskę bo po wyjęciu półosi wylatuje olej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peceq Opublikowano 30 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 jaki przegub dałeś ? szukam do swojego 2.0 DCI, jakie powinny być te parametry ? Wewnętrzne uzębienie, od strony koła Średnica pierscienia uszczelniającego [mm] Skrawanie z rowkiem w elemencie wewnętrznym czy na zewnątrz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 30 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 Wiesz co kupiłem skf a jakie parametry to nie wiem, w sklepie podałem vin i taki dali, jak narazie przejechałem z 2 tyś km i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mentoras Opublikowano 28 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2019 Witam, Czy w czasie gdy auto stoi w miejscu, obroty silnika dochodzą do 2500 /min i trzęsie najbardziej (w czasie jazdy podobnie).Powyżej 3000 obrotów jest ok. - jedynie szum/delikatny świst. Czy to też może być przegub wewnętrzny ewentualnie jakieś łożysko ? Silnik 2.0 benzyna (2WD), świeżo po wymianie poduszek silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
calypso83 Opublikowano 29 Grudnia 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2019 Przegub trzęsie tylko jak się kręci czyli na postoju to nie może być on Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.