Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[370Z] tarcze i klocki tył + serwis

Agar

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, niedawno spełniłem swoje marzenie i stałem sie posiadaczem 370z :) Przyszedł czas na serwis. Z racji iż to moja pierwsza przygoda z seria Z mam kilka pytań:

Jakie klocki i tarcze na tył polecacie? Obecnie jest seria do wymiany.

Jaki olej 5w50 czy 10w60? 

Najlepiej jeśli możecie kogoś polecić na terenie Śląska, ewentualnie Warszawy kto wykonał by w nim serwis i przy okazji sprawdził czy inne rzeczy nie wymagają wymiany to prosił bym o namiar :)

// wiem ze w Wwa coobcio sie tym zajmuję ale widząc zainteresowanie to pewnie terminy za rok :D

• 3 tygodnie później...

cześć wiem, że późno odpisuję ale olej 5w50 - 10w60 to na tor...

jeśli chodzi o hamulce pogadaj z pizzabrakes i zapytaj o rabaty - polska firma i sami robią tarcze nacinane jak nie to brakes z Krakowa też mają fajne ceny i mają oryginalne tarcze : )

jeśli chodzi o serwis 350/370 musisz sam się znać głównie sam na bolonczkach auta i rozpoznawać usterki a do speców jechać z częściami i tym co mają zrobić. Nie polecę Ci raczej nikogo kto by się znał i był pewny i uczciwy. Musisz diagnozowania auto z pomocą ludzi z forum i grupy Facebook.  Nie ma sensu jechać pół Polski na serwis jeśli wszystko działa jak powinno obserwuj dbaj i jak coś się dzieje pytaj a hamulce i wymiany części każdy mechanik ogarnięty zrobi to nie auto z kosmosu ; )

Przegląd pozakupowy trzeba mu zrobić i eksplatacyjny, nie ufaj nigdy sprzedawcy który mówi, że olej zmieniałem tydzień temu...
Spoko tarcze są te polskie Rotringery a klocki do niech polecam zwykłe Ferodo albo Textary - te pierwsze mocno pylą a te drugie badziej "zjadają" tarczę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...