Agar Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2019 Cześć, niedawno spełniłem swoje marzenie i stałem sie posiadaczem 370z Przyszedł czas na serwis. Z racji iż to moja pierwsza przygoda z seria Z mam kilka pytań: Jakie klocki i tarcze na tył polecacie? Obecnie jest seria do wymiany. Jaki olej 5w50 czy 10w60? Najlepiej jeśli możecie kogoś polecić na terenie Śląska, ewentualnie Warszawy kto wykonał by w nim serwis i przy okazji sprawdził czy inne rzeczy nie wymagają wymiany to prosił bym o namiar // wiem ze w Wwa coobcio sie tym zajmuję ale widząc zainteresowanie to pewnie terminy za rok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cytrus Opublikowano 7 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 cześć wiem, że późno odpisuję ale olej 5w50 - 10w60 to na tor... jeśli chodzi o hamulce pogadaj z pizzabrakes i zapytaj o rabaty - polska firma i sami robią tarcze nacinane jak nie to brakes z Krakowa też mają fajne ceny i mają oryginalne tarcze : ) jeśli chodzi o serwis 350/370 musisz sam się znać głównie sam na bolonczkach auta i rozpoznawać usterki a do speców jechać z częściami i tym co mają zrobić. Nie polecę Ci raczej nikogo kto by się znał i był pewny i uczciwy. Musisz diagnozowania auto z pomocą ludzi z forum i grupy Facebook. Nie ma sensu jechać pół Polski na serwis jeśli wszystko działa jak powinno obserwuj dbaj i jak coś się dzieje pytaj a hamulce i wymiany części każdy mechanik ogarnięty zrobi to nie auto z kosmosu ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Przegląd pozakupowy trzeba mu zrobić i eksplatacyjny, nie ufaj nigdy sprzedawcy który mówi, że olej zmieniałem tydzień temu... Spoko tarcze są te polskie Rotringery a klocki do niech polecam zwykłe Ferodo albo Textary - te pierwsze mocno pylą a te drugie badziej "zjadają" tarczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.