Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Znowu przepływomierz? Jest to możliwe?

fred77

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj nie  stąd ni zowąd samochód lekko zrobił się słabszy.

Ostatnio gdy tak było to okazało się, że nawalił przepływomierz. Ale to było gdzieś półtora roku temu.

Wymieniłem na nowy, oryginalny BOSCH.

Możliwe jest, że znowu nawalił przepływomierz?

Objawy te same co ostatnio.

Średnio mi się uśmiecha kupować kolejny, tym bardziej, że nie mam pewności czy to przepływomierz. Wyjąłem go, jest czysty, nic mu zewnętrznie nie dolega. Czyżby upały mu zaszkodziły?

Co jeszcze sprawdzić?

W dniu 4.09.2019 o 19:43, Dżem napisał:

Check nie świeci? Nic nie kicha, nie krztusi się?

Nie. Nic się nie świeci i nic się nie krztusi.

Tylko jest trochę słabszy podczas przyśpieszania. Rozpędza się licznikowo do 150km/h.

Czasami wraca mu wigor, a czasami nie. Tak na zmianę, nieregularnie.

Kurcze mam podobnie w x-trailu T-30 2.2 114 kM, tyle ze mi po wymianie przepływki silnik szarpie i to w przedziale 1900-2500 rph do momentu uruchomienia się turbosprężarki. Przepływomierz wymieniałem 3 razy (teraz zamiennik Firmy NTY), Egr wymieniony (na używkę) i wyczyszczony, czujnik położenia wału wyczyszczony i dalej nie wiem co mogę zrobić aby namierzyć tą usterkę.. 

• 2 tygodnie później...
12 godzin temu, Dżem napisał:

O proszę. Czyżby podróba się trafiła?

A powiedz mi jak rozpoznać podróbę?

Obudowę wystarczy porządnie wyczyścić, a do niej zamontować jakiś tani zamiennik.

Nie odróżnisz czy to prawdziwy Bosch czy nie.

Mnie ten przepływomierz kosztował 300zł. Widziałem też takie za 500zł. Wszystkie Bosch. I weź mi pokaż, który jest prawdziwy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...