Gość Eda Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 mam pytanko.Ojciec ma n14 w dieselku i strasznie kopci na czarno, co może być przyczyną ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 przyczyn może być wiele, najpopularniejsze ... zła regulacja zapłonu (pompy) złej jakości paliwo "zużyty silnik" - tzn. bierze olej .... :wink: itd.. myslę że przez internet możemy tylko gdybać - udaj się do wyspecalizowanego w dieslach warsztatu .... napewno wyjdzie Cię taniej i szybciej... ....i odradzam "Pana Kazia", który mechanikuje w garażu.... :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grakh Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Oj nie ma reguły. Pan Kazio czasem jest lepszy od nie jednego wypasionego warsztatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jasiu666 Opublikowano 27 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2005 Oj nie ma reguły.Pan Kazio czasem jest lepszy od nie jednego wypasionego warsztatu. może masz rację ... tylko „Pan Kazio” raczej bez zegara pompy dobrze nie ustawi... bez aparatury nie sprawdzi czy wtryskiwacze trzymają ... itd ....a z doświadczenia wiem, że mniej niż milimetr różnicy na pompie może powodować że auto - jak EDA napisała - kopci na czarno lub chodzi idealnie... silniki CD20 to wdzięczne, żywotne ale delikatne urządzenia... pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 28 Listopada 2005 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2005 jakby oliwe bral to by na biało lubi niebiesko kopcił raczej pompa bedzie moze xle pasek nałozony mialem tak kiedys w primerze troche pompe przestawil mechanik i problem zniknął u mnie kopcil na czarno i slaby był a później bylo juz ok pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.