Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan consult

astol

Rekomendowane odpowiedzi

Z chomika pobierzesz , tylko trzeba by interfejs zakupic dodatkowo i pewnie tu napotkasz na pewien problem , calkiem niezwiazany z dostepnoscią 

Że tak zapytam, a jaki problem?

Też bym chętnie uruchomił sobie taka serwisówkę, tylko się obawiam...

Z tego co wiem, to zeby uruchomic prawdziwego consulta trzeba miec dedykowany interfejs serwisowy + oprogramowanie , a ten kosztuje pare tysi, moze nawet ponad 10tys.  caly system jest zabezpieczony kluczami , same  oprogramowanie jest bez twego bezwartosciowe, nie bedzie to dzialac na interfejsach uniwersalnych pierwszego czy 2 poziomu. Pewnie orginal ma jakis dostep do bibliotek , aktualizacji  oprogramowania, a moze nawet jest ograniczenie na ilosc aut i to jest jakas dodatkowo platna subskrypcja (nie mało) Sa jakies juz podrobki , dzialajace roznie, czesto niestabilnie i czasami wiecej moga narobic szkod niz pożytku . "Funkcjonalne" podrobki kosztuja okolo 500$ i to pewnie nie obejmuja nowszych modeli , jedna osoba ktora go ma pisala, ze jest niestabilny i trzeba dokladnie wiedziec co sie robi bo mozna ostro napsuć. Gdyby ktoś mi zaoferowal pelni sprawny consult 3+ z aktualizacja do 2018 w cenie  do 1000zl chetnie bym go kupil ....

Dzięki, tego się obawiałem.

Na ebay-u są od 300 $ do 3300 $ (kosmos).

jest niby coś takiego: https://www.ebay.com/itm/2-In-1-Diagnostic-Tool-For-Renault-Can-Clip-V172-Consult-3-Iii-Nissan-Scanner-R8/352632329911?hash=item521a8656b7:g:VUkAAOSw18BcolIz

ale to ma małe możliwości.

Nie jest to consult a zwykly interfejs diagnostyczny, oby choc mial obsluge abs,asr   ale przy consultcie to nawet nie stało. 

• 2 tygodnie później...

ja mogę szczerze polecić ten uniwersalny interfejs z Ali express koszt około 140 zł obsługuje większość aut do 2015 roku i z Navara d40 bardzo fajnie współpracuje, co prawda DPF w tym nie wypalisz WD40 ani nie zakoduje z kluczyka, ale do odczytu błędów ze wszystkich systemów jak najbardziej polecam

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...