Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

P12 Gaśnie podczas jazdy

Soundman

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

Mam problem ze swoją P12 i niemogę doszukać sie odpowiedzi.

Auto jeżdzi bardzo dobrze i nagle potrafi zgasnąć podczas jazdy. Po ponownym odpaleniu trzeba nim trochę pokręcić i zapala normalnie ale pali się check i dodatkowo zaraz po tym jak mu się coś takiego zdarzy zapala się błąd ESP i kontrolka poślizgu. Nie wiem jaki ma teraz błąd ale wcześniej wyskakiwał 1143, wcześniej też nie stanowiło to takiego problemu ponieważ podczas jazdy poprostu się zakrztusił i jechał dalej tylko jak był na wolnych obrotach gasł ale dziś mu się pogorszyło miał ktoś z Was taki przypadek ??

Takie coś jest jak odepnę przepływkę ... MAF fachowo ... 

Też się borykam z problemem wolnych obrotów 

Kupiłem MAF (przepływkę) niby na 100% sprawna ale po założeniu było jeszcze gorzej ... wskazania miał od 4-5 g/s wolne do 66 g/s wysokie 6000 obrotów

moja ma wskazania 2,5- 3,5 wolne do 33 max obroty 

mi wywala błąd P0318 Rough Road Sensor A signal circut 

Jak na razie zrobiłem 

- wymiana rozrządu 

- wymiana sondy nr 1 

- cewki zapłonowe 

jest lepiej ale dalej coś przerywa i spada na wolnych do zgaśniecia albo uda się odbić od 200-300 obrotów do 850 

w najbliższym czasie zmierzę kompresję i szukam dalej ...

jak tobie coś uda się zrobić daj znać 

pozdrawiam 

A Tobie też tak słabnie ? Ja nie miałem takiego problemu wcześniej ale dziś wieczorem to co kawałek problem kurde. I jak zapale ponownie i dłużej kreci to sie zapalą te 3 diody i wtedy jest paskudnie słaby a jak zgasze wyciągnę kluczyk i chwile mu dam to zapali normalnie bez błędu esp i poślizgu i chodzi też z normalną siłą

niestety u mnie coś innego ... 

U ciebie ewidentnie któryś czujnik sterowania komputerem silnika daje w tyłek. sprawdź wtyczki i masy 

tak jak mówiłem takie błędy sypie wypięty MAF może to on daje w d*pę 

Mam w swojej primerze podobne objawy. Dzisiaj od mechanika sie dowiedzialem ze przeplywka byla zabtudzona i silnik krokowy (ma go wyczyscic i zobaczy czy to pomoże), podobno silniki krokowe sa ciężko osiagalne. Pojawiły się takie błędy jakie widać na foto. 

Screenshot_20190827_175312_org.prowl.torque.jpg

• 2 tygodnie później...

Witajcie ponownie oddałem auto do mechanika przejrzeli rozrząd okazało się że łańcuch nie jest rozciągnięty więc błąd powodował czujnik wału jednak po wymianie obu czujników wałka dalej wyskakuje błąd 0 340 błąd czujnika wałka rozrządu ktoś ma jakieś pomysły bo mechanik nie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...