LukaszZarembaOtw Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Krótko i na temat. Podczas przyspieszania lub puszczania pedału gazu czuć szarpnięcie. Widac tez bujnięcie/bujanie sie drążka zmiany biegów. Jak sądzę, moze byc winna poduszka...ale która? pod silnikiem czy pod skrzynia biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Pod silnikiem i skrzynią jest wspólna.Bardziej typowałbym górną silnika.Szarpnięcie,może być objawem źle działającego sprzęgła,a nie poduszek.Jeżeli przy szarpnięciu nie ma stuków,to raczej nie poduszki,a bujanie drążkiem to typowy objaw w Kaśkach,czasami większy ,czasami mniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stuff1000 Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Standard w Nissanach górna poduszka jest wykonana z gównolitu... Dlatego to wszystko lata jak chce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszZarembaOtw Opublikowano 8 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 2 godziny temu, JACKO29 napisał: Pod silnikiem i skrzynią jest wspólna.Bardziej typowałbym górną silnika.Szarpnięcie,może być objawem źle działającego sprzęgła,a nie poduszek.Jeżeli przy szarpnięciu nie ma stuków,to raczej nie poduszki,a bujanie drążkiem to typowy objaw w Kaśkach,czasami większy ,czasami mniejszy Ale to bujanie to efekt zbyt duzego ruchu na zespole napedowym, tak Jacku? czyli moze jednak poduszka...? 22 minuty temu, stuff1000 napisał: Standard w Nissanach górna poduszka jest wykonana z gównolitu... Dlatego to wszystko lata jak chce... czy moza taka poduszke wymienic na jakas twardsza? sa jakies dobre zamienniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Prawda co do pierwszego stwierdzenia...Twardszych lub inaczej mówiąc lepszych zamienników nie dostaniesz,chyba że zainwestujesz w poliuretany i wyrób jednostkowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 W czasie jazdy patrzysz na drążek zamiast na drogę? W czym to przeszkadza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Niektórym przeszkadza,a poza tym w przypadku Lukasza miał problemy ze stukaniem podczas ruszania a to jest związane właśnie z poduszkami i większym wahaniem drążka.Pisał o tym w innych tematach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karminadel Opublikowano 8 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2019 Aha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 U mnie buja.Będę zgłaszał za mc na 2 przeglądzie.Co prawda bez szklanej kuli podejrzewam odpowiedź.Ale muszę też poczekać na zimne poranki.Gdy ruszam słychać trzeszczenie w okolicy lewego koła.Jak się rozgrzeje skrzypienie znika.Więc podejrzewam jakąś gumę, tuleję.Ale muszę to pokazać naocznie albo nausznie.Inaczej się nie da. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszZarembaOtw Opublikowano 9 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 13 godzin temu, Brzyk napisał: U mnie buja. Będę zgłaszał za mc na 2 przeglądzie. Co prawda bez szklanej kuli podejrzewam odpowiedź. Ale muszę też poczekać na zimne poranki. Gdy ruszam słychać trzeszczenie w okolicy lewego koła. Jak się rozgrzeje skrzypienie znika. Więc podejrzewam jakąś gumę, tuleję. Ale muszę to pokazać naocznie albo nausznie. Inaczej się nie da. Czyli u Ciebie tez szarpie przy dodawaniu lub odejmmowaniu gazu i na drazku tez buja? w serwicie powiedza zapewne TTTM, ale to gowno prawda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 9 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 Skąd wiedziałeś? Co mam na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Brzyku daj znać po przeglądzie czy usunęli bujanie drążka. Ja teraz jeżdżę zastępcza kaśką i tutaj brak jest jakiegokolwiek ruchu drążka. W mojej kaśce zaczął się ruszać więc przy najbliższej wizycie zgłoszę temat do usunięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Popatrz i porównaj,wyrobienie poduszki silnika w Twoim,a w zastępczaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Jacku więc będą musieli mi to wymienić Tym bardziej że przez ok 30 tysięcy tego nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 A w czym problem,że Kaśka w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafsty Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Napiszę Ci na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszZarembaOtw Opublikowano 3 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2019 W dniu 9.09.2019 o 09:02, Brzyk napisał: U mnie buja. Będę zgłaszał za mc na 2 przeglądzie. Co prawda bez szklanej kuli podejrzewam odpowiedź. Ale muszę też poczekać na zimne poranki. Gdy ruszam słychać trzeszczenie w okolicy lewego koła. Jak się rozgrzeje skrzypienie znika. Więc podejrzewam jakąś gumę, tuleję. Ale muszę to pokazać naocznie albo nausznie. Inaczej się nie da. Witaj, KOlego BZYK> Czy usuneli ci ta usterke? co to bylo ostatecznie? Co im powiedziales i czy wymieniali poduchy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 5 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2019 hej zapomnij że coś wymienią. Lampka podsufitowa nie świeci - więc ją wymienili. A drążek się przesuwa jak to powiedzieli jak w każdym qq który był na serwisie ( o dziwo w kilku na raz ten sam efekt ) - więc jest prawidłowo. Podobnie jak " moje " stuki podczas wrzucania biegów, Brak usterki Silnik musiałby spaść na ziemię żeby stwierdzić uszkodzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Czekam na odpowiedź w kwestii poduszek z firmy Deuter. Strona poglądowa https://poliuretany.olkusz.pl/pl/regeneracje-poduszek-silnika-skrzyni-biegow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Jacku, wydaje mi się że już kiedyś wrzucales zdjęcie poprawionej poduszki.Jak otworze maskę, na którą popatrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 6 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2019 Lew,górna silnika.Nad paskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Wymieniałem dzisiaj tą gumkę co założyłem w poduszkę,bo już słyszałem od czasu do czasu delikatne pukanie.Trafiłem.Opaska z gumy była już wyklepana a pomiędzy kłami poduszki luzu, z 5mm po bokach.Założyłem grubszą gumę,jest prawie sztywno,ale drgań od silnika nie ma. Rozmawiałem dzisiaj z gościem z Deutera w Olkuszu na temat poduszki silnika.Generalnie do mieszczuchów nie poleca z tego względu,że nie wie jak będzie się zachowywać w kwestii przenoszenia,a raczej amortyzacji drgań silnika.Niby mogła by być i byłaby wykonana z poliuretanu czerwonego,odpowiadającemu twardoscią gumie i dałby gwarancję na minimum 70 tys przebiegu,a wie,że przeżyłaby ten samochód i inne....Jedynie właśnie co go hamuje przed poleceniem takiej regeneracji jest nieznajomość zachowania amortyzacji drgań.Bo w samochodach usportowionych,nikt na takie drgania nie zwraca uwagi. Koszt regeneracji,zawarł by się w granicach 350-400 zł i trwałby około dwóch tygodni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Brzyk Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Próbujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2019 Nie mam na wymianę,najpewniej to pojadę na serwis jak wrócę z wojaży i pokażę im tą poduszkę.Jak wymienią,to poproszę ich o darowanie mi starej.Będę miał na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi