Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Zaczyna brać olej

Gość Darson81

Rekomendowane odpowiedzi

Moja primera 203 tyś. km przebiegu zaczyna brać olej i to całkiem sporo. W majówkę wymieniałem i od tego czasu zrobiłem 8 tyś km, musiałem dolać już 4 litry, czyli w sumie drugie tyle co tam wchodzi (jeżdżę na pełnym syntetyku 5 W 40). Co radzicie? Może zmieniać olej na jakiś inny, mineralny,? Czy jeździć tak jeszcze i dolewać, a może myśleć już o jakiś remoncie albo wymianie silnika? 

Posprawdzaj wpierw,czy wycieków nie ma..Remont  to już chyba ostateczność.

Miałem podobne objawy,ale u mnie nie zdążyłem sprawdzić co było przyczyną,bo panewki siadły.

Właśnie jestem w trakcie remontu.Poszukaj mego posta i sam zdecydujesz,czy warto remontować cały silnik.

Pozdrawiam.

Wymiana oleju nie pomoże przy takim spalaniu, jak chcesz to możesz wlać jakiś półsyntetyk 10W40 i zaaplikować uszczelniacz LiquyMoly 2671, mi pomogło w poprzedniej benzynie w Punto 1.2 a też już dużo przepalała, pomogło na tyle, że jeszcze rok jeździłem a spalanie oleju zeszło grubo ponad 2x. Tyle, że cudu to nie zdziała. Wymiana oleju i dodatek to najtańsza opcja na początek, lepsza od nic nie robienia i dolewania tego samego oleju jaki jest teraz. O ile ci nie ucieka, jak pisze agusia0003

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...