strazak21 Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Witam problem polega na podwójnym stanie oleju silnikowego z dieslem, nie mogę dojść skąd się bierze. Może ktoś przerabiał temat. będę wdzięczny za podpowiedź Pozdrawiam Strażak21 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 11 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2019 Paliwo dostaje się do oleju? Oznaczałoby to koniec pierścieni. W T30 nie było DPFa. Jak jest DPF to jest to wina częstego przerywania procesu wypalania DPFa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 W T30 był DPF montowany od II połowy 2005 roku . To jest normalny objaw przybywania oleju rozcieńczonego olejem napedowym przez jego cofanie przy wypalaniu DPF-u i nie ma nic wspólnego ze stanem pierścieni tłokowych. W T30 jakiego miałem z 2007 r nominalnie wchodzi 5,2 litra oleju.Ja po przejechaniu 10 tys.km przy wymianie zlałem prawie całe 10 litrowe wiadro.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strus251 Opublikowano 12 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2019 Ok. Jak jest DPF to wiadomo, pisałem o tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strazak21 Opublikowano 25 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 dzięki za podpowiedź dopowiem że olej wymieniłem w czerwcu i turbo po regeneracji zrobiłem ok 1,5 t.km. no i bym turbo odpaliło zadymiona ulica holowanie i zlałem ok. 10 l. oleju rozrzedzonego. Sprawdziłem ciśnienie w cylindrach jest ok. 20 bar wydaje mi się że jest to za mało, a nie wiem ile powinno być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
strazak21 Opublikowano 24 Października 2020 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2020 dawno nie odwiedzałem doszedłem z podwójnym stanem przyczyną była kocówka wtryskiwacza (po prostu spuchła i lała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek3 Opublikowano 25 Października 2020 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2020 11 godzin temu, strazak21 napisał: dawno nie odwiedzałem doszedłem z podwójnym stanem przyczyną była kocówka wtryskiwacza (po prostu spuchła i lała. Jak dobrze zrozumiałem- to przez uszkodzony wtryskiwacz podniósł się poziom oleju w silniku?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.