antec Opublikowano 15 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 Witam, Od niedawna jestem posiadaczem Note 1,6 benzyna z 2006 roku. Po zakupie okazało się że brakuje dolnej osłony silnika. Pytanie gdzie można taką osłonę kupić? Na alledrogo są tylko osłony do wersji 1,5 DCI i ani jednej do 1,6 benzyna. Czy osłona od diesla będzie pasować do benzyny? A może w wersji 1,6 nie było osłony silnika? Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Coś mi się wydaje że benzynowa wersja 1,6 nie miała w oryginale osłony podobnie jak wersja 1,4. A skoro producent nie przewidział takowej to nie powinno sie zakładać. Tez miałem zamiar do swojego założyć ale spotkałem się z opinią fachowca że jeśli miała by być to fabrycznie była by założona bo chodzi tu o właściwe chłodzenie silnika. Wobec takiego argumentu zrezygnowałem z zakładania. Cyba że się mylę a jeśli tak to sory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Dokładnie. Wersje benzynowe nie mają osłon pod silnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 16 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 Są tylko długie osłony od zderzaka do końca chłodnicy. Tych czasem brakuje jak są po stłuczce. Ale pod samym silnikiem nic nie było. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Dokładnie tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antec Opublikowano 19 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Skoro fabrycznie nie było to też nie będę zakładał. Dziękuję za odpowiedź!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.