magikmajster Opublikowano 18 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2019 Cześć, Potrzebuję pilnej pomocy w kwestii doboru uszczelki pod głowice w moim QQ J10E, 1,6 117KM. Głowica po regeneracji zaworów, trzeba teraz poskładać i mam problem bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiednich uszczelek. Większość z zestawów oferowanych w sklepach zarówno tych stacjonarnych jak i internetowych w opisie ma że pasuje do NISSAN Qashqai / Qashqai+2 (J10, JJ10) (1598 ccm, 110 - 114 KM) czyli zakładam że ta starsza wersja silnika (chyba też oznaczonego jako HR16DE ale nie jestem pewien). Jak już znalazłem coś do wersji 117KM to są braki magazynowe. I tutaj moje pytanie czy ktoś wie w czym jest różnica bo na zdjęciach wygląda to tak samo (różnią się jedną okrągłą uszczelką) i cena do wersji 117KM jest dwa razy droższa (oferta Ajusa) Poniżej załączam linki do obu wersji. Będę wdzięczny za każdą pomoc. wersja 114KM https://www.czesciauto24.pl/ajusa/7197014 wersja 117KM (oczywiście brak w magazynie) https://www.czesciauto24.pl/ajusa/9877367 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 14 Października 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 Po jakim przebiegu robiłeś regenerację? Co się działo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magikmajster Opublikowano 14 Października 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2019 200k w tym 100k km na LPG. Samochód zaczął drgać na biegu jałowym, okazało sie ze jeden cylinder nie ma pełnej kompresji. Co ciekawe po regeneracji kultura pracy nie wróciła w 100% w stosunku do tego co pamiętam sprzed kilkudziesięciu tysięcy km. Albo to juz kwestia zużycia i poduszek albo dalej mam jakis problem bo delikatne drgania nadal sie pojawiaja. W najbliższym czasie sprawdzę jeszcze wtryskiwacze czy któryś nie pada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.