adinik Opublikowano 19 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 Witam, Mam Qashqaia J11z 2016 roku wersja Acenta. Wersja bez czujników parkowania. Jakiś czas temu musiałem wymienić tylni zderzak. Jako, że na popularnym portallu aukcyjnym były tylko zderzaki z czujnikami parkowania to taki nabyłem. I teraz pytanie. Czy da rade podłączyć te oryginalne czujniki parkowania? Zaglądałem pod tapicerkę w bagażniku z lewej strony i jest jedna wolna kostka - ale czy to jest do PDC czy do haka tego nie wiem. W zderzaku mam czujniki, i wiązkę do czujników. Wydaje mi się że brakuje wiązki wchodzącej do bagażnika, sterownika i brzeczyka ale może się mylę. Dzięki za pomoc ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polo32 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 W dniu 19.09.2019 o 09:38, adinik napisał: ... Mam Qashqaia J11z 2016 roku wersja Acenta. Wersja bez czujników parkowania. Jakiś czas temu musiałem wymienić tylni zderzak. Jako, że na popularnym portallu aukcyjnym były tylko zderzaki z czujnikami parkowania to taki nabyłem. I teraz pytanie. Czy da rade podłączyć te oryginalne czujniki parkowania? ...Zaglądałem pod tapicerkę w bagażniku z lewej strony i jest jedna wolna kostka - ale czy to jest do PDC czy do haka tego nie wiem. ... W bagażniku po lewej stronie powinny być dwie kostki przeznaczone do podpięcia haka poprzez moduł: - jedna 6-pin (biała ) - przygotowana do podpięcia modułu haka (moduł np. Jaeger'a jest dokładany przez serwis, nie fabrykę) ; -druga 2-pin (brązowa) - zakończona kostką/zworą (zworę wypina się przy montażu haka). Ale nie w tym rzecz - moduł PDC (jeśli występuje w opcji fabrycznej) - zwykle w samochodach (nie wiem dokładnie jak w J11) jest montowany przy tylnej prawej stronie. Wówczas z modułu haka idzie na prawą stronę wiązka do wyłączenia czujników PDC. Jeśli w opcji fabrycznej nie ma czujników parkowania, to prawdopodobnie nie będzie też modułu (jedynie kostka do jego wpięcia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.