Mienki Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Witam, mam problem z micra k 12 1.2 benzyna 65 KM. Sprawa jest dziwna, każdego ranka jest problem z odpaleniem micry. Rozrusznik kręci ale silnik nie odpala, Napiecie na akumulatorze 12.98v, przy kręceniu spada do 11.89 v, ale samochód nie odpala. Najdziwniejsze jest to ze po podłączeniu akumulatora pod prostownik na 10 minut autko odpala, podobnie jak wtedy gdy odpale je z kabli. Wtedy chodzi i już za każdym razem i przez cały dzień będzie paliło. Komputer nie wyrzuca żadnych błędów, Rozrusznik zamontowany nowy HELLA, bo stary strasznie rzęźił. Nowy akumulator, jakies 3 miesiące temu wymieniony był czujnik położenia wałka rozrządu na marki ERA, ( taki akurat był na sklepie). Świece wymienione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Sprawdź czy pompa podaje paliwo.Częsta awaria K12. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas88despol Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 W dniu 20.09.2019 o 17:41, HOROWITZ napisał: Sprawdź czy pompa podaje paliwo.Częsta awaria K12. A jak można to sprawdzić? Tylko na słuch? Gdzie 1,2 68km ma filtr paliwa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOROWITZ Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 Fitr siatkowy -w pompie paliwa znajdujacej się w baku.Dostaniesz sie do niej demontując siedzisko tylne.Demontaz pompy nie jest łatwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas88despol Opublikowano 13 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2020 3 godziny temu, HOROWITZ napisał: Fitr siatkowy -w pompie paliwa znajdujacej się w baku.Dostaniesz sie do niej demontując siedzisko tylne.Demontaz pompy nie jest łatwy Dzięki. Sprawdzę w weekend bo jestem na wyjeździe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas88despol Opublikowano 18 Stycznia 2020 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2020 W dniu 13.01.2020 o 13:58, HOROWITZ napisał: Fitr siatkowy -w pompie paliwa znajdujacej się w baku.Dostaniesz sie do niej demontując siedzisko tylne.Demontaz pompy nie jest łatwy Po przekręceniu kluczyka pompa na około 2 sek jest słyszalna (tak powinno być?. Auto nadal nie odpala. Próbowałem czytać błąd obd na bluetooth alenie chce działać w micrze. Chciałem wymontować czujnik położenia wału. W ktorym miejscu się znajduje? Jest coś na co należy zwrócić uwagę przy demontażu? Sprawdzę go miernikiem przy podgrzewaniu opalarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.