TommekG Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Mam problem ze szybko zużywającymi się oponami. Ostatnio nawet kupiłem z wyższej półki opony Bridgestone Turanza T005 i szybko według mnie poleciał bieżnik 2 sezony i nie ma bieżnika. Wcześniej miałem też Nokiany Line Suv i tak samo. Dodam że mam napęd 4x4 ale go nigdy jeszcze w lecie nie używałem. Jeżdżę spokojnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jocker76 Opublikowano 20 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2019 Nie napisałeś jaki w tym czasie przebieg zrobiłeś...u mnie średnio opony wystarczają na około 50000km bez względu czy z wyższej czy niższej półki ,przy czym oryginalne Continental wystarczyły tylko na 40000km.Używam tylko letnich ze względu na to że mieszkam w Belgii i zimowe przez ostatnie 6 lat przydały by się tylko 2 razy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chesteros Opublikowano 21 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2019 U mnie letnie i zimówki śmigają 7 rok :), przy czym przymierzam się do wymiany zimówek w tym roku. Przebieg 118 tys. Sprawdź sobie zbieżność, bo mi kiedyś po robocie z zawieszeniem nie ustawili zbieżności i zaczęło mi bieżnik brać nie równo. Tak na marginesie 4x4 włącza ci się automatycznie w razie potrzeby, więc nie ma sensu wyłączać go na lato. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 23 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Patrzyłem zużycie opon to równomiernie się zużywają z tyłu. Będę chyba musiał podjechać gdzieś i zobaczyć zbieżność z tyłu . Przebieg mam 210 tyś i z 2 komplet opon już poleciał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 23 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2019 Moje oryginalne letnie, 6 lat, zimowe, wstyd się przyznać ale 8 zim. Geometria zawieszenia to podstawa w tym temacie i oczywiście ciśnienie w kołach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 24 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 11 godzin temu, EVO_FAN napisał: Moje oryginalne letnie, 6 lat, zimowe, wstyd się przyznać ale 8 zim. Geometria zawieszenia to podstawa w tym temacie i oczywiście ciśnienie w kołach. A jak pompujecie swoje koła jakie ciśnienie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezzar1 Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 W dniu 21.09.2019 o 11:44, chesteros napisał: Tak na marginesie 4x4 włącza ci się automatycznie w razie potrzeby, więc nie ma sensu wyłączać go na lato. I to poniżej 30 km/h. W dniu 20.09.2019 o 16:09, jocker76 napisał: u mnie średnio opony wystarczają na około 50000km bez względu czy z wyższej czy niższej półki ,przy czym oryginalne Continental wystarczyły tylko na 40000km Ja mam oryginalne continentale, jeszcze w całkiem dobrym stanie, bieżnik 5-6 mm-tak na oko, będę mierzyć przy zmianie kół na zimowe. Przebieg prawie 130 kkm, tylko na 2 kompletach lato / zima. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EVO_FAN Opublikowano 25 Września 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 W dniu 24.09.2019 o 08:20, TommekG napisał: A jak pompujecie swoje koła jakie ciśnienie ? 2,3 - 2,5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TommekG Opublikowano 27 Września 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 koła 16 ? bo w instrukcji jest inaczej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.